FACESTARReceptyChleba bez mlouky? Vyzkoušejte raw chlebové placky i krekry ze semínek!

Chleba bez mlouky? Vyzkoušejte raw chlebové placky i krekry ze semínek!

.html_entity_decode(.html_entity_decode(.html_entity_decode(Jsou skvělým zdrojem mnoha potřebných látek a budete se po nich cítit skvěle! Příprava je jednoduchá a lze je využít různými způsoby – namazat na ně pomazánku, namáčet je do dipů, připravovat z nich zdravé sendviče, sladké krekry poslouží skvěle místo moučníků a sušenek, slané zase místo smažených chipsů a podobných nezdravých pochoutek.

Slunečnicové chlebové placky s cibulí

Ingredience:

3 šálky naklíčené pšenice
1 cibule, jemně pokrájená
1/4 šálku raw sójové omáčky
1 šálek přírodních vyloupaných slunečnicových semínek

Postup přípravy:

Naklíčenou pšenici rozemeleme v kuchyňském robotu, přidáme sójovou omáčku a cibuli a mixujeme tak dlouho, až se jednotlivé složky spojí, ale pořád můžeme vidět kousky cibule. Pak do směsi vmícháme slunečnicová semena a směs rozprostřeme na nepřilnavý tácek do sušičky (vyložíme pečicím papírem) nebo plech. Sušíme 8 hodin, pak placku otočíme a sušíme, odkud není zcela vysušená.

Kořeněné lněné krekry

Ingredience:

3 šálky lněných semínek, namočených alespoň po dobu 6 hodin v 1 a 1/2 šálku vody
1 lžíce sušené hořčice
1 šalotka, jemně pokrájená
1 stroužek česneku, posekaný
1/4 šálku agávového sirupu
3 lžíce raw sójové omáčky

Postup přípravy:

Všechny ingredience rozmixujeme v kuchyňském robotu na kaši, tu rozprostřeme na tácek sušičky nebo plech vyložený pečicím papírem a sušíme 8 hodin. Pak placku otočíme a sušíme, až zcela vyschne.

Lněné krekry s cibulí

Ingredience:

2 šálky lněných semínek, namočených aspoň po dobu 6 hodin
1 šálek mletých lněných semínek
1 cibule, pokrájená nahrubo
1 stroužek česneku, posekaný
1/4 šálku raw sójové omáčky
1/2 šálku konopných semínek

Postup přípravy:

Všechny ingredience dobře rozmixujeme v kuchyňském robotu. Kaši rozprostřeme na tácek sušičky nebo plech vyložený pečicím papírem a sušíme 8 hodin. Pak placku otočíme a sušíme, dokud zcela nevyschne.

Mandlové krekry s rozmarýnem

Ingredience:

1/2 šálku mletého zlatého lněného semínka nebo 1/2 šálku semínek chia
1 šálek vody
3 šálky mandlí, namočených přes noc, promytých a slitých, bez slupek
2 lžíce jemně posekaného rozmarýnu
Himalájská sůl a čerstvě namletý pepř podle chuti

Postup přípravy:

Mleté lněné nebo chia semínko vmícháme do vody a necháme asi 1/2 hodiny stát, aby změklo. Mandle slijeme a v kuchyňském robotu jemně rozemeleme. Do mandlí vmícháme lněné nebo chia semínko, rozmarýn, sůl a pepř. Směs rozprostřeme na nepřilnavý tácek do sušičky nebo na plech vyložený pečicím papírem, položíme na ni list pečicího papíru a válečkem uhladíme. Těsto rádýlkem rozřežeme na obdélníčky a sušíme 45 minut při 60 °C (teplota těsta nepřekročí 45 °C, takže je stále raw) a pak pokračujeme při 45 °C asi 8 hodin.

Čokoládové chlebové placky se sušenými brusinkami a pekany

Ingredience:

3 šálky naklíčené pšenice
1/4 šálku nepraženého kakaa
1/4 šálku agávového sirupu
1 šálek sušených brusinek
3/4 šálku posekaných pekanových ořechů

Postup přípravy:

Naklíčenou pšenici rozemeleme v kuchyňském robotu. Přidáme kakao a agávový sirup a promícháme. Pak přidáme brusinky a pekany a znovu krátce promixujeme. Směs rozprostřeme na nepřilnavý tácek do sušičky nebo na plech vyložený pečicím papírem a sušíme 8 hodin, pak placku otočíme a sušíme, až zcela vyschne.

Tip redakce: Placky sušíme v sušičce nebo při nízké teplotě v troubě (méně než 40 °C) Počítejte však s delší dobou potřebnou na sušení.).).).

Související články