FACESTARReceptyKrálík s nádivkou, rizoto s medvědím česnekem nebo candát se špenátem. Zažijte velikonoční vášeň...

Králík s nádivkou, rizoto s medvědím česnekem nebo candát se špenátem. Zažijte velikonoční vášeň na talíři

restaurace The Artisan vítá příchod jara s novým velikonočním menu. Svěží chutě přináší vybrané speciality inspirované Velikonocemi jak v týdenní nabídce, tak ve speciálně sestaveném brunchovém menu, které poslední březnovou neděli oslavuje svátky jara.

Jaro v restauraci The Artisan spojuje tradice i neotřelou gastronomii. „Inspirací je probouzející se příroda, v jednotlivých chodech tak nesmí chybět zelené výhonky, kopřivy, špenát nebo medvědí česnek, které nejen na Zelený čtvrtek tělu dodají potřebnou sílu a energii. I proto jsme zařadili naši domácí fermentovanou a nakládanou zeleninu, která našim pokrmům dodá potřebnou svěžest a řadu důležitých živin,“ říká David Rejhon, šéfkuchař restaurace The Artisan.

Jaro na talíři

Jarní menu nabídne tradici v podobě jehněčího kolínka s bramborovou kaší nebo králíka ve svěží kombinaci s kopřivovou nádivkou, rizoto s medvědím česnekem nebo candáta se smetanovým špenátem a polentou. Chybět nesmí ani salát s kopřivou a medvědím česnekem. Sladkou tečkou na závěr bude grilovaný mazanec, medovník nebo mrkvový dort se zmrzlinou. 

Velikonoční brunch

Během velikonočního brunche, který se uskuteční poslední březnovou neděli, si mohou hosté vychutnat speciality, jako je špenátové rizoto nebo jehněčí kolínko s bylinkami, rybu na másle s fermentovanou zeleninou, tradiční kopřivovou nádivkou nebo mrkvový tatarák. Milovníci klasiky se mohou těšit na králíka na slanině nebo pražskou šunku s hořčičným glazé. Sladké zakončení čeká hosty v podobě mazance, perníčků, lineckého pečiva s meruňkovou marmeládou nebo tematického mechového či mrkvového dortu.

Více informací naleznete na: www.theartisan.cz nebo na facebookové stránce pražského hotelu Marriott a restaurace The Artisan.

Související články