FACESTARReceptyCo dělat, když vás vaření nebaví? 8 receptů pro "líné" kuchařky

Co dělat, když vás vaření nebaví? 8 receptů pro „líné“ kuchařky

Mně vaření zas tak nevadí, ale fakt je, že na to většinou nemám čas. A nejhorší je učit se nová jídla a to nemluvím o kuchařce, kde se mi to jídlo vždycky tolik nepovede. Naštěstí mám pro vás dámy dobrou zprávu, jsou recepty, které tolik času nezaberou. Podívejte se!

Nejjednodušší těstoviny: cacio e pepe

Těstoviny nemusíte ani slévat. Vše připravíte v jednom hrnci a náramně si pochutnáte! Cacio e pepe v italštině znamená sýr a pepř a opravdu víc nepotřebujete.

Ingredience:

450 g těstovin
4 šálky vody (a nějaká voda navíc)
1 šálek čerstvého strouhaného parmezánu (nebo pecorino nebo obojí)
Sůl
Spousta čerstvě namletého pepře

Postup přípravy:

Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody tak, aby byly zcela ponořeny, a uvaříme je. Když jsou téměř al dente, odstavíme je z plotny. Trocha vody by měla v těstovinách zůstat. Pokud je vody hodně, trochu jí ubereme. Pokud málo, přidáme. Pak do těstovin přidáme parmezán a promícháme. Pokud jsou těstoviny se sýrem příliš zahuštěné, přidáme trochu vody. Posypeme je čerstvě namletým pepřem a podáváme.

Lasagne z mražených ravioli

Lasagne jsou docela pracné jídlo. Když je „našvindlujete“ pomocí mražených raviol, budou tak dobré, jako byste na jejich přípravě strávila celý den. Ve skutečnosti vám to zabere jen chviličku. Nikdo nepozná rozdíl!

Ingredience:

450 g mletého hovězího masa
Česneková sůl
Pepř
700 ml omáčky marinara nebo jiné ochucené italské rajčatové omáčky
500 g mražených ravioli
170 g strouhané mozzarelly

Postup přípravy:

Troubu předehřejeme na 200 °C. Na pánvi osmahneme mleté maso a ochutíme je česnekovou solí a pepřem. Omáčku vlijeme do zapékací nádoby, na ni rozprostřeme mražené 1/3 mražených ravioli, masa a sýra a pak ještě každou vrstvu položíme dvakrát. Přikryjeme alobalem a pečeme 1 hodinu. Pak alobal odstraníme a pečeme ještě 10 minut, až sýr na povrchu zezlátne.

Mug cake za pár minut

Jednoduchý a výborný dezert připravíte snadno v mikrovlnné troubě. Kdo nerad peče, ten si buchtu v hrnku určitě oblíbí.

Ingredience:

1/4 šálku pokrájené bílé čokolády
3 lžíce mléka
4 lžíce hladké mouky
1/4 lžičky prášku do pečiva
1/2 lžíce rostlinného oleje
2 sušenky Oreo

Postup přípravy:

Ve velkém hrnku, který můžeme dát do mikrovlnné trouby, smícháme mléko s čokoládou a troubu pustíme na 40 sekund. Pak směs lehce promícháme, až se čokoláda úplně rozpustí. Přidáme mouku, prášek do pečiva a olej a promícháme. Vidličkou rozdrtíme Oreo a přidáme do těsta. Pak v mikrovlnce „pečeme“ 1 minutu. Mugcake necháme trochu vychladnout, ale podáváme jej ještě teplý.

Sangria do skleničky pro jednoho

Co se zbytkem vína z nedopité láhve? Připravte si jednoduchou sangrii do skleničky. Nápoj vám určitě zachutná!

Ingredience:

8 čerstvých malin
2 lžíce pomerančového likéru
110 ml červeného vína
Perlivá voda

Další maliny nebo kousek pomeranče na ozdobu

Postup přípravy:

Do skleničky na víno vložíme maliny, přilijeme pomerančový likér a víno a promícháme. Dolijeme perlivou vodou a skleničku ozdobíme.

Croissanty z listového těsta a čokolády

Máte doma zbytky čokolády? Můžete je snadno využít jako náplň do jednoduchých corissantů, které zvládne úplně každý.´Na jeden croissant potřebujte čtyři čtverečky velké čokolády nebo třeba úlomky z figurek o stejném objemu.

Ingredience:

2 balíčky rozváleného listového těsta
Čokoláda na náplň
1 vejce

Postup přípravy:

Troubu předehřejeme na 200 °C. Dva plechy vyložíme pečicím papírem. Když pracujeme s prvním balíčkem těsta, druhý necháme v ledničce. Těsto rozbalíme a rozkrojíme podélně na poloviny ty ještě rozkrájíme na 6 čtverců či obdélníků. Na každý položíme díl čokolády, zavineme je a položíme na plech. Potřeme je rozšlehaným vejcem a pečeme 15 až 18 minut, až zezlátnou. Během pečení první várky připravíme druhou.

Jednoduché čokoládové řezy

Ingredience:

1 šálek hladké mouky
1 lžička soli
1/2 šálku čokoládových chipsů nebo pokrájené čokolády
110 g másla, rozehřátého
1 vejce
1 a 2/3 šálku hnědého cukru
1 a 1/2 lžičky vanilkového extraktu

Postup přípravy:

Troubu předehřejeme na 170 °C. Menší pekáček vymažeme tukem. V misce vyšleháme máslo s cukrem, přidáme vejce, vanilku a sůl a znovu promícháme. Postupně přidáváme mouku, až ji zcela zapracujeme do těsta. Nakonec do něj vmícháme čokoládu. Těsto vlijeme do pekáčku a pečeme asi 30 minut, až okraje zezlátnou.

Nepečené sušenky z arašídového másla

Kdo má rád buráky, má vyhráno. Jednoduché, elegantní sušenky, po kterých se zapráší.

Ingredience:

2 šálky ovesných vloček
Špetka soli
10 datlí
1/2 šálku arašídového másla
6 lžiček ořechového mléka

V kuchyňském robotu rozemeleme vločky se solí, přidáme datle a arašídové máslo a mixujeme asi 30 až 45 sekund. Přidáme mléko a promícháme. Z těsta vytvoříme kuličky a ty klademe na plech vyložený pečicím papírem. Vidličkou je zmáčkneme na placičky a necháme 15 minut v mrazáku ztuhnout. Uchováváme v ledničce – vydrží 2 týdny. V mrazáku vydrží i několik měsíců.

Líná enchilada

Je libo mexickou kuchyni? Poradíme, jak si to zjednodušit a skvěle si pochutnat!

Ingredience:

450 g kuřecích prsíček, pokrájených
Sůl a pepř
1 šálek omáčky na enchiladas
1 šálek zakysané smetany
3/4 šálku salsy
1 šálek mražené kukuřice (necháme roztát)
100 g pokrájených zelených chilli papriček
12 kukuřičných tortill, natrhaných na kousky
1 šálek strouhaného čedaru

Postup přípravy:

Předehřejeme troubu na 170 °C. Maso osolíme a opepříme a opečeme na pánvi. Necháme lehce vychladnout. Ve velké misce promícháme omáčku na enchiladas, zakysanou smetanu a salsu. Přidáme maso, kukuřici a chilli papričky a znovu promícháme. Pak do směsi vmícháme natrhané tortilly. Do vymazané zapékací nádoby směs vlijeme a posypeme sýrem. Pečeme asi 25 minut, před podáváním necháme 5 minut odpočinout.

Související články