Zabodujte na Valentýna: Cupcakes s krémem z bílé čokolády

foto archiv MORA

Užijte si s partnerem den lásky a vyzkoušejte skvělý domácí cupcake, který skvěle dokreslí valentýnskou atmosféru. Příprava není vůbec složitá, zato výsledek je doslova ohromující, říká autorka receptu blogu Kapka medu.

Doba přípravy: 40 minut
Doba pečení: 20 minut

Na 12 ks budete potřebovat:

na těsto:

  • 2 vejce
  • 150 g hladké mouky
  • 100 g špaldové mouky
  • 130 g moučkového cukru
  • 1 lžičku citronové kůry
  • 80 ml oleje (řepkového)
  • špetku drcené vanilky
  • 150 ml smetany (12%)

na zdobení:

  • 500 g mascarpone
  • 50 g bílé čokolády
  • 60 g marcipánu nebo fondánu
  • červené potravinářské barvivo

Postup

Do mísy vyklepněte vejce. Přidejte cukr a šlehejte do světlé a nadýchané pěny. Poté postupně přidávejte hladkou a špaldovou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Přidejte citronovou kůru, vanilku a poté přilejte olej a smetanu. Ušlehejte hladké těsto.

Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky a do každého nalejte těsto do dvou třetin výšky. Plech vložte do trouby předehřáté na 180 °C na prostřední úroveň a pečte při horkovzdušném režimu přibližně 20 minut. Poté nechte dortíčky vychladnout.

Mezitím posypte pracovní desku troškou moučkového cukru. Na něm pak vyválejte marcipán nebo fondán. Pokud máte váleček se vzorem, můžete jej použít na závěr.  Srdíčka dejte do chladu.

Bílou čokoládu nalámejte na kousky a nechte ji rozpustit ve vodní lázni. Poté ji zašlehejte do mascarpone. Hotovým krémem naplňte zdobicí sáček s ozdobnou špičkou a vychladlé koláčky ozdobte. Každý cupcake nakonec dozdobte ještě srdíčkem.

Foto archiv MORA (Kapka medu)

Tip redakce: Pokud mají být dortíčky rovnoměrně upečené, je potřeba, aby v troubě skutečně dobře proudil vzduch. Důležitou roli hraje řešení vnitřního prostoru. Například trouby MORA mají z tohoto důvodu klenutý vnitřek po vzoru starých kamenných pecí – vzduch proudí kolem pokrmu ze všech stran a není potřeba plech během pečení „otáčet“.

Pokud hledáte spolehlivou všestrannou troubu, neměla by vám ujít MORA VT 779 BX s  patentovaným klenutým vnitřním prostorem pro ideální a stejnoměrné pečení. Trouba má patnáct různých programů včetně zapékání, rozmrazování, udržování teploty pokrmu nebo pečení velkých kusů masa.

Ti, kdo rádi zkoušejí nové recepty, ocení program pro pozvolné pomalé pečení při nízké teplotě. Nechybí ani automatické programy a možnost zavařování v troubě. Praktické je čištění EcoClean pomocí páry z vody nalité do pekáče, manipulaci s horkými pokrmy usnadňují dokonce tři teleskopické výsuvy.