Čokoladový raw dortík na podzim: Potěší chuťové buňky a dodá energii!

Samozřejmě je to stále dezert, a tudíž je také kalorický. Ovšem jsou to mnohem kvalitnější kalorie, než byste našli v běžných zákuscích. Pokud tedy toužíte jíst zdravě, ale občas vás honí mlsná, je tahle dobrota určena právě pro vás. 

Samozřejmě je to stále dezert, a tudíž je také kalorický. Ovšem jsou to mnohem kvalitnější kalorie, než byste našli v běžných zákuscích. Pokud tedy toužíte jíst zdravě, ale občas vás honí mlsná, je tahle dobrota určena právě pro vás. 

Ingredience na korpus:

1 šálek mandlí
2 lžíce rozehřátého kokosového oleje
1/4 šálku nepraženého kakaa

Ingredience na náplň: 

2 šálky oříšků kešu, namočených přes noc
1/3 šálky raw agávového sirupu nebo jiného sladidla
1/2 šálku rozehřátého raw kakaového másla
1/3 šálku rozehřátého kokosového oleje
Dřeň z 1 vanilkového lusku
2 šálky malin 

Ingredience na polevu: 

1/2 šálku nepraženého kakaa
1/2 šálku agávového sirupu nebo jiného tekutého sladidla
1/4 šálku rozehřátého kokosového oleje

Postup přípravy: 

Mandle rozemeleme v kuchyňském robotu, přidáme kokosový olej a kakao a dobře promísíme. Těsto rozprostřeme do vysoké koláčové nebo dortové formy a umačkáme. Pak připravíme náplň. Kešu, agávový sirup, kakaové máslo, kokosový olej a vanilku rozmixujeme ve vysokorychlostním mixéru na hladkou směs. Polovinu směsi rozprostřeme na korpus, pak ji poklademe malinami a na ně ropzrostřeme zbylou náplň.

Nakonec připravíme polevu. Všechny ingredience pormícháme a nalijeme na náplň. Dort necháme ztuhnout v ledničce (asi po dobu 3 hodin).