FACESTARReceptySladkosti jako z cukrárny? Těmto prostě jen tak neodoláte

Sladkosti jako z cukrárny? Těmto prostě jen tak neodoláte

Máte chuť na něco sladkého, ale nechcete se pouštět do žádného velkého pečení? Připravte si třeba dort ze sušenek OREO, čokopalačinky nebo i lahodnou zmrzlinu. Pochutnáte si a bezvadně se hodí i na pikniky! Jdeme nato.

Philadelphia dort ze sušenek OREO

Ingredience:
2 balíčky OREO sušenek (à 176 g = 32 sušenek)
50 g másla
300 g jogurtu
1 balíček vanilkového cukru
1 balíček želatiny
50 g cukru
350g Philadelphia Light
175 g Philadelphia Milka

20 sušenek OREO vložte do sáčku, uzavřete a válečkem na těsto celý obsah rozdrťte. Rozpusťte máslo a promíchejte ho s rozdrcenými sušenkami. Do kulaté dortové formy na pečení vložte papír na pečení a vložte do ní rozdrobenou směs, kterou přitlačíte ke dnu. Za pomocí ručního mixéru smíchejte jogurt a vanilkový cukr. Želatinu nechte na 10 minut nabobtnat ve 150 ml studené vody, postupně přidávejte cukr a zahřívejte, dokud se želatina nerozpustí. Za stálého míchání přidejte do jogurtového krému.

Dvě třetiny Philadlephia Light vymíchejte do hladka a přidejte k jogurtovému krému. Zbývající Philadelphii Light smíchejte s Philadelphií Milka. Půlku čokoládového krému Philadelphia Milka naneste na připravený korpus. Na vrch dejte bílý krém s Philadelphií a dozdobte zbývajícím čokoládovým krémem tak, abyste vytvořili pandě oči, ústa a čenich. Dort dejte na tři hodiny vychladit. Podávejte s OREO sušenkami, kterými dotvoříte pandě oči, čenich a ouška.

Čokopalačinky

Ingredience:
250g mouky
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžíce cukru
350g Philadelphia Milka
2 vejce
200 ml mléka
50 ml minerální vody
2 lžičky oleje

Mouku, prášek do pečiva, cukr, 175 g Philadelphia Milka, vejce, mléko a minerální vodu smíchejte dohromady a vyšlehejte do krému. Zahřejte troubu na 50°C a rozpalte pánev s olejem. Usmažte palačinky a hotové placky dávejte do trouby, aby nevychladly, než skončíte. Zbývající Philadelphii Milku smíchejte s 2 lžícemi mléka a následně jí potřete palačinky.

Zmrzlina na dřívku

Ingredience:
400 g čerstvého nebo mraženého ovoce
(maliny, jahody, broskve)
3 polévkové lžíce cukru
175 g Philadelphia Original
100 g bílého jogurtu
1 polévková lžíce citrónové šťávy
10 malých formiček na zmrzlinu
(nebo malé kelímky od jogurtu)
10 dřívek

Čerstvé ovoce umyjte (mražené rozmrazte) a rozmixované umíchejte se 2 lžícemi cukru. Philadelphii, jogurt, zbývající cukr a citrónovou šťávu vyšlehejte elektrickým šlehačem. Část krému, přibližně asi 1/3 vyšlehejte s ovocnou směsí. Ovocnou a krémovou směs dávejte ve vrstvách do formiček. Vpíchněte dřívko a nechte minimálně 5 hodin zamrazit.

Související články