FACESTARReceptyMartinská husa a víno lákají ke stolům, stačí si vybrat kam na...

Martinská husa a víno lákají ke stolům, stačí si vybrat kam na ně vyrazit

V samém srdci Prahy jsou hned dvě skvělé možnosti, kde oslavit svátek svatého Martina. Bauer Hotel Group si od 8. do 12. listopadu připravil lahodné husí menu na vyhlášené Terase U Prince a v oblíbené restauraci Deer. Nevíte kam zajít? Klidně zkuste obě varianty, každá je totiž jiná a přesto perfektní.

Terasa U Prince, která naskýtá ten nejkrásnější pohled na Staroměstské náměstí, si jako každý rok během sychravého listopadu nachystala výtečné svatomartinské menu. Každý příchozí bude moci ochutnat Husí kaldoun se špekovými nočky, který následuje Konfitované husí stehno s červeným zelím a bramborovo-slaninovou rolkou a v neposlední řadě Tradiční jablko v županu s rozikovo-rumovou zmrzlinou. Ideální kombinace, kterou podtrhne neuvěřitelně opojný výhled a zastřešená teresa s vytápěním. 

Restaurace Deer je jen pár metrů od frekventovaného Staroměstského náměstí se těší stále větší oblibě. Klidnou ulici kompenzují enormně nabité chutě. Kdo by nechtěl ochutnat Jemnou paštiku z husích jater v anglické slanině, brusinkový gel, briošku se sušenými meruňkami a malým salátkem. Tradiční husí kaldoun s játrovými knedlíčky nesmí chybět a ikonou celého menu je jak jinak než Konfitované husí stehno s červeným zelím, jablkem ve víně a máslovými noky. Dezert v podobě Variace mini svatomartinských koláčků vybízí k poznání a to tematickému. Ti, co chtějí plně listopadově laděný gastronomický zážitek, ví, kam zajít.

foto archiv Deer

Obě svatomartinská menu jsou prvotřídně nabité a jediným doporučením je udělat si rezervaci právě teď. Zájem je enormní. 

Související články