Nevíte, co grilovat? Tyhle chuťovky jste ještě nejedli

Slunce, parta přátel, vůně masa a fantastická atmosféra? Je tady grilování! Přinášíme vám tři fantastické tipy na gril, po kterých se zapráší! 

Mezi nejoblíbenější činnost v létě patří grilování a není se čemu divit. Sejít se venku s přáteli a pochutnat si na kusu voňavého masa má prostě svoje kouzlo! I my v redakci milujeme grilování, a tak se s vámi podělíme o nějaké tipy. Grilované menu pro vás připravil Jan Ornstein (#OrnyFoodStyl) profesionální kuchař a grilman srdcem i duší. 

Salát s kuřecím masem

Ingredience:
kuřecí supreme
sůl, pepř
olej
citronová šťáva
granulovaný česnek
 
Salát:
vodní meloun
feta sýr
máta
baby špenát
olivový olej
sůl, pepř
 
Kuře je snadné, rychlé a nedá se na něm moc zkazit
Postup:
 
V míse smícháme veškeré ingredience na maso a i s masem a upečeme na grilu.
Připravíme salát, naservírujeme a na salát položíme ugrilované maso.
 

 Pita chléb

Ingredience:
kuřecí stehno
pita chléb
majonéza
ajvar
koriandr
broskve
 
Postup:
 
Kuřecí stehna osolíme, opepříme a ugrilujeme. Když jsou stehna hotová, na grilu opečeme pita chléb a ugrilujeme broskve. Na opečenou placku namažeme majonézu a ajvar, natrháme obraná kuřecí stehna, grilované broskve a zasypeme nasekaným koriandrem.

Kuřecí supreme

Ingredience
 
Maso:
kuřecí supreme
sůl, pepř
chléb 
 
Omáčka:
olej červená cibule
sůl, pepř
datlový sirup
červené víno
lilek
máslo
Postup:
 
Maso pečeme na grilu společně s chlebem. Mezitím si připravíme omáčku. Do woku si dáme olej a orestujeme cibuli nakrájenou na klínky. Přidáme sůl a pepř, když je cibule orestovaná přidáme červené víno a tekutinu zredukujeme, aby nám vznikla hustá omáčka. Omáčku dáme na opečený chléb a na něj naservírujeme pokrájené kuřecí prso. Ozdobíme ředkvičkou, lístky s červené řepy a výhonky s česneku.