Pokud chcete vyzkoušet něco netradičního a vytěžit z dýně co největší množství vitaminů a dalších prospěšných látek, zuste některý z našich báječných RAW receptů.
Kořeněný dýňový koktejl s mlékem z lískových ořechů
Ingredience na mléko:
Ingredience na koktejl:
Postup přípravy:
Nejprve vyrobíme mléko. Ořechy rozmixujeme s vodou a směs vlijeme do sáčku na ořechové mléko a vymačkáme je. Pak všechn ingredience umístíme do mixéru a rozmixujeme na hladkou směs. Tu pak nalijeme do sklenic a můžeme ozdobit celou skořicí.
<
Raw dýňové kuličky s rozinkami a pekany
Ingredience:
Postup přípravy:
Dýňovou dužinu rozmixujeme a smícháme všechny ingredience kromě rozinek a pekanů. Ty přidáme nakonec, až když je směs dobře promísená. Ze směsi vytvoříme kuličky a sušíme je při 60 °C po dobu 1 hodiny, pak snížíme teplotu na 45 °C a sušíme ještě 10 hodin. I při vyšší teplotě se kuličky neohřejí na více než 45 °C. Je to rychlejší a ekononmičtější způsob.
<
Raw dýňový parfait s brusinkami a zázvorem
Ingredience na dýňové pyré:
Ingredience na krém:
Ingredience na brusinkové pyré:
Ingredience na pekanovou vrstvu:
Postup přípravy:
Dýni rozmixujeme se skořicí a agávovým sirupem a postupeně podle potřeby přidáváme vodu. Namočené kešu slijeme a osušíme, pak je rozmixujeme s čistou vodou na hladkou kaši. Přidáme kokosový olej, zázvor a sladidlo a vše spolu mixujeme do hladka. Necháme vychladit. Brusinky rozmixujeme se sladidlem a necháme trošku hrubší konzistenci. Nakonec rozemeleme ořechy se skořicí. Do sklenic vrstvíme jednotlivé vrstvy na sebe.
<
Raw dýňový koláč
Ingredience na těsto:
Ingredience na náplň:
Dýni pak vložíme do misky, zalijeme 2 šálky vody a necháme stát asi 3 hodiny. Nejlepší je udělat to večer předem a pak dát dýni do ledničky. Kešu a datle namočíme zároveň a ráno budou připraveny.
V kuchyňském robotu pak rozmixujeme všechny přísady kromě zbývajícího šálku vody a kešu, až vznikne kaše. Kešu přidáme až nakonec a vše ještě dobře rozmixuejeme. Pak polovinu přeneseme do mixéru, přidáme 1/2 šálku vody a ještě mixujeme do hladka. Pak totéž provedeme s druhou polovinou a zbývající vodou. Obě dávky spojíme a naplníme formu s těstem. Koláč necháme 3 až 4 hodiny v ledničce, pak můžeme podávat.
<