FACESTARReceptyDva tipy na svačinky ušité na míru dětským chutím!

Dva tipy na svačinky ušité na míru dětským chutím!

Má-li tělo správně fungovat, potřebuje pravidelně přijímat dostatečné množství kvalitních a zdravých potravin. Příprava svačiny sice zabere nějaký čas, ale vždy to bude zdravější a mnohdy levnější varianta. Navíc svůj čas investujete do zdraví dětí. Dobře zvolená svačina je pro ně důležitá. Dodá tělu potřebnou energii i výživu a zlepší jejich schopnost se soustředit. Pro vás pak bude prázdná krabička tou nejhezčí odměnou. Máme pro vás několik rad a tipů.

Sama jsem maminkou předškoláka a vím, co vymýšlení dá, aby svačiny nebo snídaně byly co nejatraktivnější a přitom zdravé. Proto na počátku školního roku přicházíme s tipy pochoutek a jednoduchou přípravou, kterým žádný školák či předškolák neodolá,“ uvádí Zuzana Pavelková, marketingová manažerka Mlékárny Valašské Meziříčí.

Pro přípravu školních receptů jsme využili dva velmi oblíbené výrobky, a to Bílý jogurt Bifido a Acidofilní mléko. Jogurt Bifido obsahuje zdravé bakterie Bifidobacterium, BB-12®, které mají řadu pozitivních účinků na naše zdraví. Samostatně může probiotický kmen Bifidobacterium, BB-12® snížit riziko žaludečních nevolností, zlepšit imunitní odpověď organismu, snížit četnost onemocnění dýchacích cest, podpořit správné fungování střev, snížit četnost pláče, neklidu a podrážděnosti u kojenců,“ dodává Zuzana Pavelková.

Jak Dětská kaše, tak sušenky zahrnují mezi ingrediencemi také kvalitní produkty Mlékárny Valašské Meziříčí, ale především výborně chutnají. Navíc se jedná o dětmi oblíbené varianty ať už snídaně nebo přesnídávky. Ve školních receptech jsou využity dva oblíbené výrobky, a to Bílý jogurt z Valašska Bifido a Acodfilní mléko z Valašska plnotučné. A pokud máte na přípravu svačinky skutečně pouze minimálně času, pak lze oba výrobky posnídat či posvačit i za studena.

Tipy redakce na školní přesnídávku

Sušenky

Přemýšlíte, co dětem na svačinu nebo pro sebe k odpolední kávičce? Zkuste netradiční jogurtové sušenky s lámanou čokoládou.

Doba přípravy: 40 minut

Ingredience: na 20g sušenek:

  • 250g hladké špaldové mouky
  • 1 čajová lžička kypřícího prášku
  • 80g třtinového cukru
  • 50g medu
  • 200g bílého jogurtu z Valašska – Bifido
  • 1 vejce velikosti L
  • 90g čokolády
  • špetku soli

Postup:
Všechny ingredience krom čokolády smícháme a vypracujeme mírně lepivé těsto. Přisypeme čokoládu nalámanou na malé kousky, a ještě jednou zamícháme. Na pečící papír uděláme lžící menší kolečka a následně vytvoříme oválky. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C 15–20 minut. Necháme vychladnout.

Kaše

Máte čas od času problém dostat do dětí snídani? Zkuste výbornou acidofilní kaši s foodstylingem, kterému žádný drobek neodolá.

Doba přípravy: 15 minut

Ingredience na jednu porci:

  • 90g ovesných vloček
  • asi polovinu Plnotučného acidofilního mléko z Valašska
  • med na oslazení podle sebe
  • sezónní ovoce

Postup:
Vločky namočte nejlépe přes noc do vody, ráno 10 minut povařte, nařeďte acidofilním mlékem, doslaďte a ozdobte podle momentální fantazie. A zdravá snídaně je na světě!

Související články