Čokoládový balzám na rty? Namíchejte si ho sama doma

Jaké jsou vaše oblíbené balzámy a rtěnky?
Jaké jsou vaše oblíbené balzámy a rtěnky?

Dámy přiznejme si to, většina z nás je na nich doslova závislá a vlastní jich hned několik. Mluvím o balzámech na rty. Proč jej ale kupovat, když si ho můžete vyrobit doma vlastní a věřte ještě lepší? Mrkněte se na náš návod na úžasný čokoládový balzám na rty.

Vše, co budete potřebovat je sklenice, krabička, dóza nebo cokoliv do čeho si váš balzám vyrobíte. Můžete například použít starý obal od lesku na rty nebo jiných kosmetických přípravků a jednoduše ho vyčistit a použít na váš super čokoládový balzám na rty.

Dále také mandlový olej, který je skvělý pro vaše tělo. Konzumace mandlového oleje pomáhá snižovat hladinu cholesterolu a je skvělý pro vaše trávicí ústrojí. Mandlový olej můžete použít na obličej, kůži, nehty ale i vlasy.

čokoládový balzám na rty
Proč jej ale kupovat, když si ho můžete vyrobit doma vlastní a věřte ještě lepší?

Kokosový olej se dá použít úplně na všechno a tak krásně voní. Kokosový olej je uklidňující, léčivý olej, který má mnoho zdravotních výhod pro naše tělo. Kokosový olej je plný silných antioxidantů, a také má antimikrobiální vlastnosti a je skvělý třeba na pleť či vlasy.

Kakaové máslo a čistý olej s vitamínem E lze nalézt ve většině drogerií a řemeslných obchodech. Kakaové máslo je nádherně hydratační a olej s vitamínem E je dobrý pro vaši pokožku, vlasy a nehty! Navíc oba pomáhají k odstranění jizev a strií.

Jdeme na věc

Ingredience:

1 lžička kokosového oleje
1 lžička čistého mandlového oleje
1 čajová lžička kakaového másla
3 – 4 kapky oleje s vitamínem E
1-2 kapky čistého mátového extraktu
3-4 polosladké čokoládové lupínky

Postup:

Všechny přísady smíchejte v malé misce a dejte na chvilku stranou. V malé hluboké pánvi či hrnci povaříme trochu vody. Nad horkou vodu v hrnci nastavte mísu s přísadami, tak aby se nedotýkala vařící vody, a necháme přísady roztavit a pomalu lžičkou mícháme dohromady.

Mělo by to trvat zhruba 5 minut. Když je směs připravena a roztavena nalijeme ji do nádobky či sklenice na leskl, kterou jsme si připravili a dáme do lednice zchladnout. A lesk je na světě!