Informace o správném složení potravy často vzbuzují představy jídel, která nám nebudou moc chutnat. A tak je zdravé stravování často, a přitom naprosto zbytečně, spojováno s odříkáním všeho dobrého. Tak to ale rozhodně nemusí být!
Informace o správném složení potravy často vzbuzují představy jídel, která nám nebudou moc chutnat. A tak je zdravé stravování často, a přitom naprosto zbytečně, spojováno s odříkáním všeho dobrého. Tak to ale rozhodně nemusí být!
Jezte zdravě a zároveň chutně! Opravdu to jde!
Chcete-li vařit zdravě a chutně, určitě najdete inspiraci v knize britského televizního kuchaře, výživového odborníka a milovníka dobrého jídla Dalea Pinnocka. V této jedinečné kuchařce s názvem Doktor Šéfkuchař najdete recepty na lehké kousky, polévky, rychlá jídla, náročnější víkendové vaření, přílohy, pamlsky i nápoje. U žádného receptu nechybí přehledně napsaný postup, lákavé fotografie, které si každý milovník jídla rád prohlédne, a také symboly, ukazující, na jaké onemocnění či potíže mají tato jídla pozitivní vliv. Díky nim si můžete snadno a rychle vyhledat předpisy na takové pokrmy, které maximálně prospějí právě vám. Vybírat můžete z celkového množství osmdesáti receptů. Najdete zde rovněž popis účinků jednotlivých surovin i vysvětlení způsobu, jakým ovlivňují konkrétní obtíže. Dale Pinnock píše pravidelné sloupky o jídle pro The Daily Tlegraph, má i vlastní televizní pořad na Channel 4 o zdravém vaření. „Lidé se dnes mnohem víc než kdy dříve zajímají o to, co jedí. Jsme opravdu v maléru, co se týká zdraví populace. Děláme spoustu věcí, které jsou zbytečné, protože jsou nezdravé. Moje mise je lidem ukázat, že zdravá výživa nejsou jenom bobule a klíčky. Můžete vařit dobré jídlo, které bude zároveň zdravé.“
and