Zapalte svíčku, pusťte si romantickou hudbu a oslavte letos Valentýna doma!

archiv Freepik

Většina zamilovaných párů oslavuje svátek svatého Valentýna ve své oblíbené restauraci. Letos to bohužel nepůjde, ale krásný romantický večer si můžete se svým partnerem udělat i doma. Jídlo nemusíte připravovat pracně a složitě. Zkuste pizzu Ristorante od Dr.Oetkera, která chutná stejně jako v italské pizzerii. Má tenké křupavé těsto, bohatou oblohu a na výběr máte spoustu druhů. Profesionální someliér vám doporučí ke každé pizze to nejlepší víno.

Dnes vám přinášíme 7 tipů a zítra pokračujeme s další várkou. 

Ristorante Pizza Pepperoni Salame Piccante & Rosé

Tenké křupavé těsto bohatě obložené pikantním salámem a nakládanými kousky feferonek. K výraznějším kořeněným pokrmům se dokonale hodí svěží a ovocné růžové Rosé s vůní jahod a jemných červených bobulovin.

and

Náš tip: Ristorante Pepperoni Salame Piccante doporučujeme i heart Rosé.

Ristorante Pizza Pollo & Sauvignon Blanc

Tenké křupavé těsto, jemné marinované kousky kuřecích prsíček, zralá rajčátka, sladká kukuřice, špenát a sýr. Ideální kombinaci tvoří se svěžím bílým vínem Savignon Blanc.  Voní po čerstvě posečené trávě, má pikantní citrusovou chuť a výrazný lahodný závěr.

and

Náš tip: K Ristorante Pollo doporučujeme i heart Savignon Blanc.

Ristorante Pizza Margherita & Pinot Grigio

Tenké křupavé těsto, mozzarella a gouda. S touto pizzou dokonale souzní Pinot Grigio. Odrůdově čisté víno plné citronových a broskvových tónů s vůněmi pikantních citrusů. Patří k odrůdě Rulandské šedé.

Víte, že pizza Margherita se připravuje už od 19. století? Neapolští šéfkuchaři ji poprvé upekli na počest italské královny Margarety Savojské. Pinot Grigio bylo zase nejoblíbenějším vínem císaře Karla IV..

and

Náš tip: K Ristorante Margherita doporučujeme i heart Pinot Grigio. 

Ristorante Pizza Mozzarella & Prosecco

Tenké křupavé těsto bohatě obložené mozzarellou. Vychutnejte si k ní elegantní, temperamentní a jemné perlivé víno plné chutí broskví a zelených jablek.

Víte, že Prosecco se smí vyrábět pouze na jediném místě na světě, a to v severní Itálii?

and

Náš tip: K Ristorante Mozzarella doporučujeme i heart Prosecco.

Ristorante Pizza Prosciutto & Merlot

Tenké křupavé těsto bohatě obložené rajčaty, šunkou a sýrem. Ladí s odrůdou Merlot, plným vínem s vůní černého ovoce a pikantních chutí švestek a malin. Toto středně tělnaté červené víno someliéři doporučují k pizze a italské kuchyni.

and

Náš tip: K Ristorante Prosciutto doporučujeme i heart Merlot.

Ristorante Pizza Funghi & Merlot

Tenké křupavé těsto bohatě obložené žampióny, sýrem a bylinkami. Dokonalá bude v kombinaci s jemným a harmonickým červeným vínem odrůdy Merlot se střední ovocnou dochutí. Ve vůni pak najdete tóny třešní a borůvek. Doporučená teplota podávání tohoto vína je 15 – 16°C.

and

Náš tip: K Ristorante Pizza Funghi doporučujeme i heart Merlot.

Ristorante Pizza Speciale & Shiraz

Tenké křupavé těsto se salámem, šunkou, pečenými žampióny a mozzarellou. Krásně bude ladit s kořenitým vínem Shiraz. Červené víno překypuje velmi výraznou šťavnatou chutí černého ovoce s nádechem koření.

and

Náš tip: K Ristorante Speciale doporučujeme i heart Shiraz.

Další informace najdete na www.oetker.cz/pribeh-pizzy a www.iheartwines.cz

Sledujte nás i zítra, poradíme vám s výběrem dalších 7 druhů pizzy a vína.