Zahřejí i osvěží zároveň. Zkuste tyhle raw polévky!

archiv therawtarian.com

Krémová celerová raw polévka

archiv therawtarian.com

Ingredience:

1 šálek hrubě pokrájeného řapíkatého celeru

1/4 šálku oříšků kešu

1/2 stroužku česneku

1/2 šálku vody

1/2 lžičky mořské soli

1/2 šálku jemně pokrájeného řapíkatého celeru (nemixujeme) 

Postup přípravy:

Do mixéru vložíme všechny ingredience až na poslední 1/2 šálku jemně pokrájeného celeru. Mixér pustíme nejprve na nižší rychlost a postupně zvyšujeme. Mixujeme dlouho, aby se chutě dobře promísily a polévka se zahřála. Jemně pokrájený celer vložíme do misky a přelijeme rozmixovanou polévkou. Lehce promícháme a ihned podáváme. Misku polévky můžeme ozdobit avokádem nakrájeným na tenké plátky.

Krémová žampionová raw polévka

archiv flickr.com/Fernando Olivares

Ingerdience:

1 a 1/4 šálku pokrájených čerstvých žampionů

1/3 šálku oříšků kešu

1/3 šálku vody

1/4 lžičky mořské soli

1/3 šálku jemně pokrájených čerstvých žampionů (nemixujeme) 

Postup přípravy:

Houby omyjeme, osušíme a pokrájíme. Všechny ingredience kromě poslední třetiny šálku žampionů vložíme do mixéru, který pustíme na vysokou rychlost. Mixujeme, až získáme hladkou, dobře rozmixovanou kaši. Mixujeme dlouho, aby se polévka lehce zahřála. Pak ji nalijeme do misky, přidáme zbývající houby a promícháme. Polévku podáváme ihned, dokud je teplá.

Raw rajská polévka

Ingredience:

1 šálek pokrájených rajčat

1/4 šálku oříšků kešu

1/2 šálku vody

1/2 lžičky mořské soli

1 malý stroužek česneku

1/2 šálku pokrájených rajčat navíc (nemixujeme) 

Postup přípravy:

Všechny ingredience kromě posledního půl šálku rajčat vložíme do mixéru a dobře rozmixujeme. Mixujeme dlouho, aby se polévka zahřála. Pak ji vlijeme do misky, přidáme pokrájená rajčata a lehce zamícháme. Polévku můžeme ozdobit slunečnicovými klíčky. Podáváme ihned.

Vydatná raw kukuřičná polévka

Ingredience:

1 šálek čerstvé kukuřice

1/4 šálku oříšků kešu

3/4 šálku vody

3/4 lžičky mořské soli

1/2 šálku čerstvé kukuřice (nemixujeme) 

Kukuřici oloupeme a nožem oddělíme zrníčka od klasu. Pokud máme kukuřici v plechovce, dobře ji promyjeme a osušíme. Všechny ingredience kromě posledního půl šálku kukuřice vložíme do mixéru, který pustíme na vysokou rychlost. Mixujeme dlouho, aby se polévka zahřála. Polévku nalijeme do misky, přidáme zbývající kukuřici a zamícháme. Ozdobíme pokrájenou paprikou a koriandrem. Podáváme ihned.

Raw brokolicová polévka

Ingredience:

TAKÉ MILUJETE HERMELÍN? A VÍTE, KDY VLASTNĚ VZNIKL A JAK ZÍSKAL SVÉ JMÉNO?

1 a 1/2 šálku pokrájené brokolice

1/2 šálku oříšků kešu

1/2 lžičky citronové šťávy

3/4 šálku vody

1/2 lžíce medu nebo javorového či agávového sirupu

1/2 šálku jemně pokrájené brokolice (nemixujeme) 

Postup přípravy:

Všechny ingredience kromě posledního půl šálku brokolice vložíme do mixéru. Nejprve jej pustíme na nízkou rychlost a postupně zvyšujeme. Mixujeme dlouho, aby se polévka zahřála. Zbylou brokolici vložíme do misky a zalijeme rozmixovanou polévkou. Zamícháme, ozdobíme např. avokádem pokrájeným na tenké plátky a ihned podáváme.