FACESTARReceptyVAŘILA MYŠIČKA KAŠIČKU.. JAK PŘIPRAVIT ZDRAVOU A CHUTNOU KAŠI PRO NEJMENŠÍ I...

VAŘILA MYŠIČKA KAŠIČKU.. JAK PŘIPRAVIT ZDRAVOU A CHUTNOU KAŠI PRO NEJMENŠÍ I DOSPĚLÉ?

Ať už se jedná o nejčastější krupicovou kaši, nebo kaši z jiných obilnin (např. rýžovou nebo ovesnou), vždy je výživným a chutným doplňkem jídelníčku. Její příprava nebývá složitá a dobrá kaše zkrátka potěší. My vám přinášíme několik tipů na kaše pro děti, které vám můžou usnadnit život.

Ať už se jedná o nejčastější krupicovou kaši, nebo kaši z jiných obilnin (např. rýžovou nebo ovesnou), vždy je výživným a chutným doplňkem jídelníčku. Její příprava nebývá složitá a dobrá kaše zkrátka potěší. My vám přinášíme několik tipů na kaše pro děti, které vám můžou usnadnit život.

Kupovanou nebo domácí?

Děti jsou různé a mají různé chutě. Někomu více chutná kaše připravovaná z kupované směsi, jinému kaše domácí. Jeden má raději kaši z pšeničné krupičky, druhý z ovesných vloček. Co je dobré pro jednoho, nemusí být dobré pro druhého. Základem je zkoušet různé varianty.

and

and

Výhodou doma připravovaných kaší je, že máme naprostou kontrolu nad surovinami. Nevýhodou ovšem bývá více práce při přípravě. Jestliže vám nevadí trocha práce navíc, můžete vyzkoušet přípravu vlastních obilných kaší, například rýžové.

Domácí rýžová kaše pro nejmenší

Rýži pro nejmenší děti je třeba rozemlít. Před mletím je třeba ji nechat namočenou asi 20 minut, pak ji dobře propláchnout a nechat uschnout. Suchou rýži opražíme na pánvi (získá tak lepší chuť) a necháme ji vychladnout. Pak ji pomeleme v mlýnku na obilí nebo v kuchyňském robotu, který je k tomu vybavený. Některé děti dají přednost jemné kašičce, jiné mají raději hrubší.

and

Kaši vaříme tak, že přivedeme v kastrůlku k varu vodu a postupně přidáváme rýži (můžeme zkoušet i směs s dalšími obilninami), stále mícháme, až kaše začne houstnout. Nakonec přidáme mléko. Dětem, které teprve pozvolna přecházejí na tuhou stravu, můžeme do kaše vmíchat odstříkané mateřské mléko nebo kojenecké mléko. Nejmenším dětem je lepší kaši nepřislazovat – pro sladší chuť můžeme přidat např. rozmačkaný banán.

Domácí ovesná kaše

Na domácí ovesnou kaši pro nejmenší se nejlépe hodí instantní ovesné vločky. Kaši vaříme stejným způsobem jako rýžovou – vločky postupně přidáváme do vroucí vody a mícháme. Kdyby kaše zhoustla příliš, můžeme ji rozředit. Nakonec vmícháme mléko. Přisladit můžeme opět rozmačkaným nebo rozmixovaným ovocem.

and

Kašička do mlíčka bez vaření

Pokud chceme rychle připravit výživnou kaši, můžeme sáhnout po výborném českém výrobku Sunarka Kašička do mlíčka. Kaše se nemusí vařit, stačí jen ohřát mléko a přidat je do připravené směsi. Výhodou této kaše jsou také přidané vitaminy a vápník, který je důležitý pro růst kostí. Další výhodou je, že jsou tyto kaše vyráběné z vysoce kvalitních a kontrolovaných obilovin bez použití konzervačních látek a barviv. Nová krupicová kaše Sunarka je k dostání ve dvou lahodných příchutích vanilka a kakao a je vhodná pro děti od ukončeného jednoho roku až do školního věku dítěte.

andand

Související články