Brownies
Brownies
Ingredience:
120 g hořké čokolády
120 g másla
3 vejce
200 g třtinového cukru
100 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
50 g vlašských ořechů
and
Postup přípravy:
Rozlámeme čokoládu na kostičky a rozpustíme ji v misce vhodné pro mikrovlnné trouby – po dobu 3 minut při výkonu 350 W. Rozpustíme máslo v misce vhodné pro mikrovlnné trouby – po dobu 1 minuty a 15 vteřin při výkonu 350 W. Vyšleháme vejce s cukrem. Přidáme čokoládu a máslo a opatrně promícháme. Smícháme mouku s práškem do pečiva a opatrně vmícháme. Nakonec nasekáme vlašské ořechy a vmícháme je do směsi. Pomažeme Crisp talíř máslem. Rozprostřeme těsto na Crisp talíř. Stiskneme tlačítko Menu šéfkuchaře, otočíme centrálním tlačítkem a zvolíme kategorii jídla KOLÁČE A CUKRÁŘSKÉ PEČIVO (Kategorie 10) a poté BROWNIES (Recept č. 7) a stiskneme tlačítko START. Po předehřátí vložíme Crisp talíř do spodní úrovně mikrovlnné trouby. Stiskneme tlačítko START pro spuštění funkce. Po dokončení necháme vychladnout. Servírujeme se šlehačkou nebo s vanilkovým cukrem.
Křupavé papriky
Ingredience:
500 g čerstvých paprik
olivový olej
sůl
pepř
Postup přípravy:
Rozřízneme papriky na poloviny, odstraníme semínka a nařežeme je na kousky. Potřeme talíř Crisp olivovým olejem a vložíme kousky paprik. Pokapeme je olejem, osolíme a opepříme. Vložíme Crisp talíř do mikrovlnné trouby. Stiskneme tlačítko Menu šéfkuchaře, otočíme centrálním tlačítkem a zvolíme kategorii jídla ZELENINA (Kategorie 1) a poté PAPRIKA (Recept č. 8). Stiskneme START pro spuštění funkce.
Lilek
Ingredience:
600 g čerstvého lilku
olivový olej
sůl
pepř
Postup přípravy:
Lilek umyjeme a nařežeme na plátky silné asi 2 cm. Osolíme a necháme chvilku odstát, aby lilek pustil vlhkost. Potřeme Crisp talíř olejem a vložíme ho do mikrovlnné trouby. Stiskneme tlačítko Menu šéfkuchaře, otočíme centrálním tlačítkem a zvolíme kategorii jídla ZELENINA (Kategorie 1) a poté LILEK (Recept č. 9). Stiskneme START pro předehřátí Crisp talíře. Předehřátý Crisp talíř vyjmeme a položíme na něj osušené plátky lilku, který osolíme a opepříme. Vložíme Crisp talíř s lilky do trouby a stiskneme tlačítko START pro dokončení funkce.
Pečená jablka
Ingredience:
4 jablka
50 g másla
2 lžíce cukru krupice
skořice
and
Jablka omyjeme a vykrojíme jádřinec. Naplníme je cukrem, skořicí a máslem. Na vhodném talíři je vložíme do mikrovlnné trouby. Stiskneme tlačítko Menu šéfkuchaře, otočíme centrálním tlačítkem a zvolíme kategorii jídla DEZERTY A PŘESNÍDÁVKY (Kategorie 11) a poté PEČENÁ JABLKA (Recept č. 1). Stiskneme tlačítko START pro spuštění funkce. Servírujeme teplé, posypané skořicí.
Pečená rajčata
Ingredience:
600 g čerstvých rajčat
150 g strouhaného sýra čedar
1 čajová lžička sušeného oregana
sůl
pepř
and
Postup přípravy:
Rajčata omyjeme a rozřízneme na poloviny. Lžičkou opatrně vydlabeme část vnitřku rajčat, abychom vytvořili místo pro náplň. Do rajčátek vyřežeme požadované tvary. Rajčata osolíme a opepříme, posypeme oreganem a naplníme sýrem. Naplněná rajčata vložíme na talíř vhodný pro mikrovlnné trouby a talíř vložíme do mikrovlnné trouby. Stiskneme tlačítko Menu šéfkuchaře, otočíme centrálním tlačítkem a zvolíme kategorii jídla ZELENINA (Kategorie 1) a poté RAJČATA (Recept č. 7). Stiskneme START pro spuštění funkce.
Pečené brambory
Ingredience:
1 kg celých brambor se slupkou (200-250 g každá)
2 lžíce zakysané smetany
pažitka
Postup přípravy:
Brambory omyjeme a usušíme papírovým ubrouskem. Každou bramboru třikrát propíchneme vidličkou. Vložíme je na talíř vhodný do mikrovlnné trouby a poté do trouby. Stiskneme tlačítko Menu šéfkuchaře, otočíme centrálním tlačítkem a zvolíme kategorii jídla ZELENINA (Kategorie 1) a poté BRAMBORY (Recept č. 1). Stiskneme START pro spuštění funkce. Hotové brambory rozřízneme na poloviny, ozdobíme zakysanou smetanou a pažitkou.
Roštěná
Ingredience:
2-4 kusy hovězího steaku entrecote (roštěná)
1 lžíce mixu bylinek pro grilování (rozmarýn, tymián)
sůl
pepř
olej
and
Postup přípravy:
Maso potřeme olejem, posypeme bylinkami a pepřem. Vložíme ho na talíř Crisp a umístíme na vysoký stojan. Ten vložíme do středu mikrovlnné trouby.
Stiskneme tlačítko Menu šéfkuchaře, otočíme centrálním tlačítkem a zvolíme kategorii jídla MASO (Kategorie 3) a poté ENTRECOTE (Recept č. 9).
Stiskneme tlačítko START pro spuštění funkce. Po zaznění zvukového signálu otevřeme dvířka, maso otočíme vzhůru nohama a osolíme. Zavřeme dvířka a stiskneme znovu START pro dokončení procesu. Servírujeme s opečenými bramborami a zeleninovým salátem.
Slaný bramborový koláč
Ingredience:
3-4 lžíce hladké mouky
1 lžíce solamylu
1 ks malé vejce
1 snítka čerstvého tymiánu
100 g cukety
1 lžíce tvrdého tvarohu
500 g brambor
1 ks menší červené cibule
and
Postup přípravy:
Brambory a cuketu oloupeme a nastrouháme do mísy na hrubém struhadle. Nastrouhané suroviny osolíme, zakryjeme a necháme vylouhovat. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Tymián jemně nasekáme. Z brambor a cukety vymačkáme výluh, vmícháme vejce, koření a bylinky. Směs zahustíme strouhaným tvarohem, solamylem a moukou. Nakonec přidáme cibuli a vše vymícháme v hustější těstíčko. Vymažeme si talíř Crisp troškou oleje. Hotovou směs dáme na Crisp talíř tak, aby nám vznikla tenká vrstva. Stiskneme tlačítko Menu šéfkuchaře, otočíme centrálním tlačítkem a zvolíme kategorii jídla ZELENINA (Kategorie 1) a poté BRAMBORY (Recept č. 1). Stiskneme START pro spuštění funkce. Po upečení necháme vychladnout a nakrájíme na cca 8-12 dílů.