FACESTARReceptyVAFLE NA SLANO A BEZ LEPKU? VYZKOUŠEJTE LAHODNOU SPECIALITU NAŠÍ FOOD BLOGGERKY...

VAFLE NA SLANO A BEZ LEPKU? VYZKOUŠEJTE LAHODNOU SPECIALITU NAŠÍ FOOD BLOGGERKY PETRY!

Příprava cca 30 min.

Příprava cca 30 min.

Připravíme si na 6-8 kusů:
200 g bezlepkové mouky Schär – Universal Mix
80 g změklého másla
200 ml mléka
100 ml zakysané smetany
100 g strouhaného parmezánu
Špetku soli

Postup:
Do mísy nasypeme mouku a mírně osolíme. Mezitím na plotně mírně ohřejeme mléko a v něm rozpustíme máslo a přelijeme do mísy. Postupně přimícháváme zakysanou smetanu a strouhaný parmezán. Vše dohromady umícháme v hladké, mírně tekuté těsto.

and

and and

Vedle si připravíme vaflovač, který rozpálíme na nejvyšší teplotu a doprostřed nalijeme vždy 1 středně velkou naběračku těsta a vafle pečeme cca 3 minuty až do zhnědnutí. Vafle můžeme jíst buď samostatně, nebo je obložit rukolou, parmskou šunkou apod. dle chuti a kreativity.

and

Recept je velmi rychlý, a pokud ještě doma nemáte vaflovač, doporučuji si ho pořídit. Variant bezlepkových vaflí, které můžete připravit, na sladko nebo na slano, je velké množství, a věřím, že vám tenhle malý pomocník pomůže s přípravou bezlepkových snídaní i svačin.

S chutí do vaření. Dobrou chuť vám přeje Petra!

Související články