FACESTARReceptyTYHLE SLADKÉ VÁNOČNÍ DEKORACE POTĚŠÍ ROVNOU DVAKRÁT! VYZKOUŠEJTE NĚKTERÝ Z NAŠICH TIPŮ!

TYHLE SLADKÉ VÁNOČNÍ DEKORACE POTĚŠÍ ROVNOU DVAKRÁT! VYZKOUŠEJTE NĚKTERÝ Z NAŠICH TIPŮ!

Bonbóny, lízátka, perníčky

Bonbóny, lízátka, perníčky

Sladké dekorace můžeme vytvořit třeba pouhým nasypáním barevných bonbónů do sklenic. Tradicí je věšení čokoládových kolekcí či perníků na vánoční stromky a můžeme se inspirovat i barevnými vánočními lízátky, které zdobí domácnosti vAmerice i jinde po světě.

and

(foto archiv sroot2006)

and

(foto archiv Norman Hammer)

and

(foto archiv Tom Simpson)

Také můžete zkusit upéci (v případě, že se bojíte nezdaru, i koupit) perníkovou chaloupku, ze které určitě budou mít radost především děti. Barevné bonbóny můžeme lepit spolu s ozdůbkami na věnce a určitě bychom neměli zapomenout na tradiční zdobená jablíčka.

Jak ozdobit jablka

Na špejle navlékneme kousky sušeného ovoce a větší želatinové bonbóny a špejle zapícháme rovnoměrně do jablka. Jablka můžeme zdobit i cukrovou polevou, čokoládou, karamelem a barevným cukrovým sypáním. Se svíčkou uprostřed pakvytvoří nádherné, sladké vánoční svícínky.

and

(foto archiv Angelina Earley)

and

(foto archiv Andrea Williams)

and

(foto archiv Joe Shlabotnik)

and

(foto archiv Dale C)

Karamelovou polevu na jablka vyrobíme snadno: v mikrovlnné troubě rozehřejeme karamelky s mlékem (na 6 jablek potřebujeme 400 g karamelek a 2 lžíce mléka). Do trouby je vložíme na 2 minuty. Z jablek nejprve odstraníme stopky a na jejich místo zapíchneme špejle, nanuková dřívka či větvičky. Pak je namáčíme do polevy a obalujeme cukrovým sypáním, ořechy, barevnými lentilkami či jinými dobrotami.

Věnce z pralinek a bonbónů

Pokud chceme tvořit věnce z bonbónů či pralinek, nejlépe se budou hodit ty zabalené ve staniolu. Ideální jsou pralinky Ferrero Rocher, které se zlatou barvou staniolu a hnědými košíčky hodí k vánoční atmosféře. Vánoční stůl ozdobený takovým věncem bude mít rozhodně šmrnc! Pralinky můžeme lepit na kruhový podklad z tuhého kartonu, balené bonbóny i na klasický polystyrenový či jiný korpus. nakorpus můžeme samozřejmě lepit i nebalené (například želatinové) bonbóny, ale kvůli lepidlu už nebudou poživatelné.

and and

Související články