Puntíkovaný dort s Philadelphií
(čas na přípravu 35 minut, 3 hodiny na chlazení)
Puntíkovaný dort s Philadelphií
(čas na přípravu 35 minut, 3 hodiny na chlazení)
Co budete potřebovat:
150 g celozrnných sušenek
125 g másla
3 balení Philadelphie Original (á 125g) a 75g navíc na zdobení
300 g jogurtu
150 g jahodového džemu
3 polévkové lžíce citrónové šťávy
špetka soli
300 g jahod (mohou být i mražené)
1 balení mleté želatiny
75 g cukru
Sušenky vložte do mikrotenového sáčku, uzavřete a pomocí válečku důkladně rozdrobte. Smíchejte s rozpuštěným máslem a naneste do dortové formy vyložené pečicím papírem. Philadelphii, jogurt, džem, citrónovou šťávu a sůl vyšlehejte elektrickým šlehačem a jahody rozmixujte. Želatinu nechte nabobtnat přibližně v šesti lžících studené vody, smíchejte s jahodami a ohřívejte, dokud se želatina nerozpustí. Poté vmíchejte do krému a navrstvěte na sušenkovou hmotu. Nechte 3 hodiny v chladu odležet. Pomocí zdobícího sáčku ozdobte puntíky z Philadelphie s cukrem.
and
Jahodová romance s Philadelphií
(Čas na přípravu 30 minut, 3 hodiny na chlazení)
Co budete potřebovat:
150 g piškotů
125 g másla
3 balení Philadelphie Original (á 125 g)
300 g jahod
2 balíčky vanilkového cukru
špetka soli
1 balení mleté želatiny
75 g cukru
300 g jahod
Piškoty vložte do mikrotenového sáčku, uzavřete a pomocí válečku důkladně rozdrobte. Smíchejte s rozpuštěným máslem a naneste do dortové formy vyložené pečicím papírem. Philadelphii, jogurt, vanilkový cukr, citrónovou šťávu a sůl vyšlehejte elektrickým šlehačem na krém. Želatinu nechte 10 minut nabobtnat ve 150 ml studené vody a postupně přidávejte cukr a ohřívejte až se želatina rozpustí. Vmíchejte do krému. 1/3 krému naneste na piškoty, položte na ni asi polovinou pokrájených jahod a pokryjte zbývajícím krémem. Chlaďte alespoň 3 hodiny a dozdobte srdcem ze zbývajících jahod.
and
Jablečný dezert z listového těsta
(Čas na přípravu 15 minut, pečení 25 minut)
Co budete potřebovat:
175 g Philadelphie Original
2 lžíce javorového sirupu
½ lžičky skořice
1 žloutek
1 balení čerstvého listového těsta (270 g)
4 jablka pokrájené na plátky
2 lžíce cukru
Troubu vyhřejte na 200°C. Philadelphii s poloviční dávkou skořice a javorovým sirupem smíchejte. Část (přibližně 1/3) krému odložte a do zbytku přimíchejte žloutek. Těsto rozválejte na plechu, okraje mírně zvedněte a dekorativně promačkejte. Naneste část krému se žloutkem. Položte na něj jablka a posypte cukrem se skořicí. Pečte ve spodní části trouby přibližně 20 – 25 minut a podávejte se zbývající částí krému bez žloutku.