Chcete osvěžit grilované nebo opékané maso či zeleninu? Vsaďte na dipy! Hotové jsou raz dva a pokaždé můžete připravit jiný a ozvláštnit klasiku, která vás tak nikdy nezačne nudit.
Výhodou dipů je, že jsou jednoduché na přípravu a vždycky do nich můžete přidat to, na co máte zrovna chuť nebo co ladí s konkrétním jídlem, které připravujete. Dip podávejte v samostatné mističce, má různou konzistenci a většinou je studený. Inspirujte se a připravte si s mátou a česnekem, s nivou a bylinkami nebo vyzkoušejte tzatziki!
„Grilované maso, opečené brambory, zelenina a k tomu lehký jogurtový dip je skvělým obědem či večeří v létě. K této příležitosti jsme připravili několik receptů na svěží dipy ke grilovaným pochoutkám,“ říká Radka Benešová Marketing manager Mlékárny Valašské Meziříčí. „Kysaná smetana a Bílý jogurt z Valašska má široké uplatnění jak v teplé, tak i studené kuchyni, a proto je tak oblíbená i u našich zákazníků. V létě navíc osvěží a hodí se jako zdravá varianta dipů,“ dodává Radka Benešová.
Dip z bílého jogurtu s mátou a česnekem
Suroviny
Postup
Nejprve prolisujeme česnek a najemno nasekáme mátu nebo jiné bylinky. Do misky dáme Bílý jogurt z Mlékárny Valašské Meziříčí a přidáme nasekané suroviny a česnek. Promícháme.

Dip tzatziki
Suroviny
Postup
Jarní cibulku dle chuti nasekáme najemno a přidáme spolu s hořčicí a tzatziki kořením do Bílého jogurtu z Mlékárny Valašské Meziříčí. Vše promícháme. Dip lze připravit celý i z vlastních, čistě přírodních surovin. Kořenící směs můžeme nahradit čerstvým koprem, česnekem, šťávou z citronu, případně citronovou kůrou, bílým pepřem a solí.
Jogurtový dip s nivou a bylinkami
Suroviny
Postup
Omyté a rozpůlené avokádo rozmačkáme v misce, přidáme Kysanou smetanu z Mlékárny Valašské Meziříčí. Ochutíme česnekem, solí a pepřem, zakápneme citrónovou šťávou. Důkladně promícháme a dáme do lednice vychladit.
