TIPY NA LETNÍ GRILOVÁNÍ: HERMELÍN PRO KAŽDOU PŘÍLEŽITOST. POCHUTNÁTE SI!

 

 

Typicky česká chuť švestky, kterou dobře známe z českých receptů, je i pro sýry tradiční a inspirativní. Švestkovou příchuť si mnozí z nás spojujeme s povidly, alkoholem, ovocnými knedlíky či kynutým koláčem, ale příležitostně se využívá i k bramborákům či bramborovým plackám. Milujeme švestky již po staletí a švestky zase milují omáčky.

Grilovaný Hermelín se sušenou šunkou a švestkovou omáčkou

1x Sedlčanský Hermelín na gril s pikantní švestkovou omáčkou (4 ks sýra + balíček švestkové omáčky)

8 plátků sušené šunky

2 lžičky ostré hořčice

2 plátky toastového chleba

lžíce rybízového džemu

2 lžíce olivového oleje

salsa

1/2 manga

1 okurka

½ červené papriky

1 limetka

koriandr

sůl

Postup:

Toastový chléb potřeme olejem a ugrilujeme dokřupava. Necháme zchladnout a rozlámeme na kousky.  Hermelíny rozkrojíme na poloviny, potřeme lehce hořčicí, džemem, posypeme toastovým chlebem a přiklopíme druhou polovinou sýra. Obtočíme šunkou, zabalíme do alobalu a grilujeme z obou stran 5 minut.

Salsa: dužinu manga nakrájíme na kostičky. Okurku oloupeme, vyškrábneme zrníčka a dužinu nakrájíme na kostičky. Stejně pokrájíme i papriku a nasypeme ji do mísy. Přidáme mango, okurku, pokrájený koriandr a podle chuti přisolíme a pokapeme limetkovou šťávou.

Hotový hermelín rozdělíme na talíře, přidáme švestkovou omáčku a doplníme salsou.

Grilovaný Hermelín s malinami, listovým špenátem a švestkovou omáčkou

1x Sedlčanský Hermelín na gril s pikantní švestkovou omáčkou (4 ks sýra + balíček švestkové omáčky)

100 g malin

100 g listového špenátu

2 lžíce meruňkové marmelády

½ cibule

10 listů koriandru

3 lžíce olivového oleje

sůl

Postup:

V rendlíku nahřejeme olej, přidáme jemně pokrájenou cibuli a mícháme, dokud nezesklovatí. Přidáme vypraný natrhaný špenát, koriandr, osolíme a odstavíme. Sýry potřeme marmeládou, přidáme špenát, zabalíme do alobalu a grilujeme 5 minut z každé strany.

Při podávání doplníme švestkovou omáčkou a navrch ozdobíme malinami.