FACESTARReceptySUŠENÉ MASO JE PRO GURMÁNY I DIETÁŘE! DOPŘÁT SI JE MŮŽETE DENNĚ!

SUŠENÉ MASO JE PRO GURMÁNY I DIETÁŘE! DOPŘÁT SI JE MŮŽETE DENNĚ!

Kdysi dávno přišli jihoameričtí Inkové na způsob jak sušit maso, aby jej mohli uchovat pro pozdější spotřebu. Sušené maso jim tak usnadňovalo jejich kočovný život spojený s dlouhým putováním: zachovalo si svoji nutriční hodnotu, dodalo potřebnou energii, a přitom dlouho vydrželo a vážilo málo. To, čemu dnes říkáme jerky, nazývali Inkové Ch’arki. Jihočeské Jerky se vyrábějí z toho nejlepšího masa z konkrétních tuzemských chovů, hovězí z jihočeského Aberdeenského Anguse, vepřové obsahují vepřové maso z farem Českomoravské vrchoviny a v kapřích je zpracované maso našeho prémiového „Třeboňského kapra“ s chráněným zeměpisným označením EU. Čistá svalovina (bez kůže, šlach, tuku apod.) se šetrně zpracovává a konzervuje se mořskou solí a pepřem, kapří varianta i kořenovou zeleninou. Následně se suší, zlehka zauzuje udírenským kouřem a poté se vakuově balí. Takto upravená původně 80 g porce masa změn svoji hmotnost na 23 g +/- 5 g a vydrží při teplotě +1 až + 30 oC po dobu min. 6 měsíců. Bez obav ji tak můžete přibalit do batohu nebo kabelky, do auta, fitness centra nebo školákovi do tašky. Jihočeské Jerky jsou navíc díky tomu, že obsahují pouze 100% čistou svalovinu zpracovanou unikátní technologií, měkké a velmi snadno se koušou. „Jihočeské Jerky nabízíme ve variantách hovězí, vepřové a také kapří. Jsme jediní, kdo dokázal takto zpracovat kapří maso. Rybí jerky jsou opravdu velmi zdravé. Zachovávají si vysoký obsah rybího tuku a omega 3 a 6 mastné kyseliny. Kapří Jihočeské Jerky vyrábíme výhradně z třeboňského kapra, který je známkou kvality. Navíc jsme Jihočeši,“ říká Miloslav Koutník, vlastník Jihočeských Jerek. 

Kdysi dávno přišli jihoameričtí Inkové na způsob jak sušit maso, aby jej mohli uchovat pro pozdější spotřebu. Sušené maso jim tak usnadňovalo jejich kočovný život spojený s dlouhým putováním: zachovalo si svoji nutriční hodnotu, dodalo potřebnou energii, a přitom dlouho vydrželo a vážilo málo. To, čemu dnes říkáme jerky, nazývali Inkové Ch’arki. Jihočeské Jerky se vyrábějí z toho nejlepšího masa z konkrétních tuzemských chovů, hovězí z jihočeského Aberdeenského Anguse, vepřové obsahují vepřové maso z farem Českomoravské vrchoviny a v kapřích je zpracované maso našeho prémiového „Třeboňského kapra“ s chráněným zeměpisným označením EU. Čistá svalovina (bez kůže, šlach, tuku apod.) se šetrně zpracovává a konzervuje se mořskou solí a pepřem, kapří varianta i kořenovou zeleninou. Následně se suší, zlehka zauzuje udírenským kouřem a poté se vakuově balí. Takto upravená původně 80 g porce masa změn svoji hmotnost na 23 g +/- 5 g a vydrží při teplotě +1 až + 30 oC po dobu min. 6 měsíců. Bez obav ji tak můžete přibalit do batohu nebo kabelky, do auta, fitness centra nebo školákovi do tašky. Jihočeské Jerky jsou navíc díky tomu, že obsahují pouze 100% čistou svalovinu zpracovanou unikátní technologií, měkké a velmi snadno se koušou. „Jihočeské Jerky nabízíme ve variantách hovězí, vepřové a také kapří. Jsme jediní, kdo dokázal takto zpracovat kapří maso. Rybí jerky jsou opravdu velmi zdravé. Zachovávají si vysoký obsah rybího tuku a omega 3 a 6 mastné kyseliny. Kapří Jihočeské Jerky vyrábíme výhradně z třeboňského kapra, který je známkou kvality. Navíc jsme Jihočeši,“ říká Miloslav Koutník, vlastník Jihočeských Jerek. 

and

Jihočeské Jerky získaly za svoji kvalitu řadu ocenění jedním z nich je známka „Regionální potravina“ v roce 2013, „Český výrobek – Garantováno Hospodářskou komorou ČR“, „Chutná hezky jihočesky“ v roce 2012 a 2013 a „Zlatý klas 2013“ (celostátní výstava Země živitelka). „Jerky jsou určené pro lidi, kteří prosazují zdravý životní styl, sportovcům, turistům, do fitness center. Zajímavé je, že úspěch jsme zaznamenali v barech a diskotékách, jerky jsou výborným doplňkem k vínu či pivu. Když dostanete večer hlad, brambůrky nebo oříšky vás nezasytí. V jednom balení Jihočeských Jerek je 80 gramů toho nejkvalitnějšího masa, což je běžná porce v restauraci. Jenom kvalitní libové maso a mořská sůl, případně přírodní koření, to vše konzervované kouřem bez přídatných konzervačních látek,“ dodává Miloslav Koutník.

and

Jihočeské Jerky lahodné plátky plné energie hovězího, vepřového či dokonce kapřího masa jsou vyrobené přirozenými postupy bez jakýchkoliv přídatných „éček“, jsou zdravé a trvanlivé – při teplotě +1°C až + 30 oC vydrží po dobu min. 6 měsíců. Zatímco u klasických jerek z plátků svaloviny je maso hodně tuhé a zůstávají v něm tkáně a blány, do Jihočeských Jerek se používá čistě opracované maso, které se rozmělní, smíchá se solí a kořením a tvaruje se do pásku. Výsledkem je to, že Jihočeské Jerky jsou měkčí a snadno se koušou. Tento způsob výroby má firma zaregistrovaný. Lahodné Jihočeské Jerky pořídíte v e-shopu www.jihoceskejerky.cz v kořeněné i nekořeněné variantě. K dostání rovněž ve vybraných fitness centrech, farmářských prodejnách Sklizeno, vinotékách, barech a diskotékách.

 

Související články