FACESTARReceptySOUTĚŽTE S NÁMI O HODNOTNÉ CENY A STAŇTE SE HOSPODYŇKOU ROKU DÍKY...

SOUTĚŽTE S NÁMI O HODNOTNÉ CENY A STAŇTE SE HOSPODYŇKOU ROKU DÍKY „RYCHLOPEČENÍ“

Ačkoliv dnešním trendem je „návrat ke kořenům“ a mnozí z nás se tak v létě potýkáme s kily rybízových kuliček (přeci jen – ve vánočním lineckém je DOMÁCÍ RYBÍZOVÁ marmeláda prostě nenahraditelná), pravdou je, že „čas je proti nám“. A to především v době blížících se Vánoc. Při výrobě množství těst tak kromě másla většinou tečou i nervy. Pokud tedy nemáte hyperaktivní příbuzné (ideálně babičky) nebo vlastní dodavatele cukroví, jistou variantou by pro vás mohla být vánočně laděná řada výrobků Dr. Oetker.

Ačkoliv dnešním trendem je „návrat ke kořenům“ a mnozí z nás se tak v létě potýkáme s kily rybízových kuliček (přeci jen – ve vánočním lineckém je DOMÁCÍ RYBÍZOVÁ marmeláda prostě nenahraditelná), pravdou je, že „čas je proti nám“. A to především v době blížících se Vánoc. Při výrobě množství těst tak kromě másla většinou tečou i nervy. Pokud tedy nemáte hyperaktivní příbuzné (ideálně babičky) nebo vlastní dodavatele cukroví, jistou variantou by pro vás mohla být vánočně laděná řada výrobků Dr. Oetker.

Kreativita v kuchyni se sice konkrétně v případě pečení moc nevyplácí, ovšem díky ní se bábovková směs od Dr. Oetketa jako mávnutím kouzelného proutku může změnit v základ na linecké. Kromě samotné směsi budete potřebovat už jen čtvrt kila másla, 1 vejce a na jemno nastrouhanou kůru z jednoho citronu. Pak už stačí vše smíchat a ze vzniklého těsta vykrajovat tvary dle libosti. Ihned po upečení můžete cukroví také plnit marmeládou, protože se na rozdíl od klasického lineckého ani nemusí uležet.

and

K Vánocům kromě lineckého neoddělitelně patří i vůně perníčků. Nyní však ruku na srdce – podařilo se vám někdy docílit toho, aby byly namísto k zatloukání hřebíků vhodné také ke konzumaci? Pokud tedy nechcete hazardovat se svým chrupem, ale zároveň toužíte po perníkovém překvapení, můžete zkusit např. perníkové muffiny. Ty v krabičce jsou vhodné i pro kuchaře-analfabety, neboť k předpřipravené směsi stačí přidat pouze vodu a olej (obdobně, jako je tomu u směsi na tradiční perníčky, kterou také běžně seženete). V případě, že kuchyň nenavštěvujete jen za účelem monitoringu stavu lednice, můžete ale klidně vyzkoušet i vlastní muffinové těsto (kdy ke klasickému základu přidáte perníkové koření).

V případě, že máte rádi novinky a vychytávky, určitě vás potěší i informace, že se na trhu před Vánoci objeví také speciální gelové potravinářské barvy nebo v ochranné atmosféře balená strouhaná citronová kůra, která určitě přijde vhod, když zrovna doma dojdou citrony.

and

Pokud byste jmenované výrobky Dr. Oetker rádi vyzkoušeli, můžete se zapojit do naší soutěže o sedm balíčků s produkty společnosti, ke každému z nich navíc získáte i velký nástěnný kalendář se 12 zbrusu novými recepty.

SOUTĚŽNÍ OTÁZKA: Kolik procent mandlí obsahuje Marcipán Dr.Oetker?

Správné odpovědi zasílejte na e-mailovou adresu soutez@facestar.cz, do pole předmět přidejte heslo „Dr.Oetker“, dále nezapomeňte uvést své jméno a příjmení, kontaktní adresu a telefonní spojení. Soutěž probíhá od 22.11. do 30.11. 2015 do půlnoci. Vyhrává v pořadí každá 100. správná odpověd. Hodně štěstí!

Související články