FACESTARReceptySOUTĚŽ UKONČENA! VÍTE, CO S PEČENOU ŠUNKOU A JAK SPRÁVNĚ OPÉCT ŠPEKÁČKY....

SOUTĚŽ UKONČENA! VÍTE, CO S PEČENOU ŠUNKOU A JAK SPRÁVNĚ OPÉCT ŠPEKÁČKY. ČTĚTE A VYHRAJTE

 

 

Objevili jsme na prodejních pultech prémiové uzeniny a rozhodli jsme se vám zprostředkovat tipy a recepty na jejich přípravu. Rozhodně budete nadšeni a vaši hosté také.

Prémiová řada Selection

and

Přední výrobce uzenin na českém trhu, značka Schneider, přichází s prémiovou výběrovou řadou Selection. Produkty jsou vyráběny s důrazem na vysoký obsah masa, suroviny jsou pečlivě vybírány osvědčeným plzeňským uzenářem! Všechny výrobky prémiové řady jsou vyráběny podle vlastních receptur. Výsledná originální chuť vychází z perfektní přípravy vybraných kombinací kvalitního masa a koření, důležité je také přesná doba dušení, uzení či sušení, teplota i vlhkost vzduchu.

Všechny tyto faktory dělají z těchto výrobků výjimečnou pochoutku, která potěší i nejnáročnějšího spotřebitele. S vybranými lahůdkami řady Selection zcela jednoduše vykouzlíte jedinečné okamžiky plné radosti pro vaše blízké, snadno proměníte každý všední den ve svátek chuti a potěšení.

Velké a ještě větší věci

Šéfkuchař Petr Hajný sáhl do nabídky Selection při přípravě nových receptů, které naleznete na oblíbeném webu JakNaVelkeVeci.cz. Jeho kuchyni definuje respekt k používané surovině, maximální péče a poctivost při přípravě pokrmů. V českobudějovické restauraci Minipivovar Krajinská používá hlavně lokální produkty, a také zdroje z vlastní farmy. Za svůj největší úspěch považuje spokojenost zákazníků, kteří se k němu vracejí.

Pečená šunka na pivě se salátem z dýně a jablek

and

Ingredience

600 g Pečená šunka Schneider

1 ks cibule

6 ks stroužek česneku

200 ml vývar

50 ml med

1 ks snítka tymiánu

1 ks snítka šalvěje

1 ks snítka listové petržele

kmín

sůl

pepř

Salát

4 ks velké jablko

¼ ks vetší muškátová dýně

100 g špek 

3 ks stroužek česneku

2 ks menší cibule

100 g máslo

1 ks snítka rozmarýnu

1 ks snítka šalvěje

olivový olej

cukr moučka

sůl

pepř

Postup:

V hmoždíři utřeme všechny bylinky – tymián, šalvěj a listovou petržel. Přidáme kmín, sůl, čerstvě mletý pepř, med a vše důkladně utřeme.

Směsí důkladně potřeme šunku, dáme do pekáče. Orestujeme cibuli s česnekem, zalijeme pivem a vývarem, který necháme svařit na polovinu a přidáme do pekáče k šunce. Necháme v ledničce do druhého dne přikryté alobalem.

Druhý den dáme péct při 140°C cca 45 minut. Během pečení přeléváme vzniklou šťávou. Pak sundáme alobal

a pečeme dalších cca 15 minut při 160°C 

Salát:

Jablka nakrájíme na měsíčky bez jadřinců, dýni na kostičky a oboje promícháme a dáme do pekáče. Přidáme utřené stroužky česneku a na měsíčky nakrájenou cibuli. Posypeme natrhanými bylinkami a pokapeme olivovým olejem, lehce osolíme a opepříme. Do pekáče přidáme oříšky másla a celé lehce posypeme moučkovým cukrem. Přikryjeme alobalem a pečeme v troubě při 180°C dokud není dýně měkká cca 45 minut.

5 minut před koncem pečení přidáme tenké plátky slaniny a dopečeme.

Máte chuť na pořádný a poctivý špekáček?   

and

Značka Schneider v rámci své prémiové řady Selection připravila špekáčky, které mají vysoký podíl masa a jsou chuťově i vzhledově vynikající. Jsou vhodné na opékání nebo na gril, lahodné jsou i ve špízech. 

Jak se mají správně špekáčky na ohni opékat?

Špekáčky by se neměly nikdy opékat v přímém ohni, pouze v proudu horkého vzduchu, který z ohniště stoupá vzhůru. Ačkoli je tento proces poměrně zdlouhavý, nepodceňujete jej. Špekáček se musí rovnoměrně propéct ze všech stran a to na povrchu i uprostřed.

SOUTĚŽ: Vyhrajte dárkové balení uzeni

and

Chcete si recept s pečenou šunkou nebo opékání špekáčků vyzoušet? Pak stačí správně odpovědět:

Kolik % vepřové kýty obsahuje Pečená šunka Schneider Selection?

a) 65 %

b) 75 %

c) 85 %

Správné odpovědi zasílejte na emailovou adresu soutez@facestar.cz, do pole předmět přidejte heslo „ŠUNKA“, dále nezapomeňte uvést své jméno a příjmení, kontaktní adresu a telefonní spojení. Soutěž probíhá od 26. 8. – 10. 9. 2015 do 24:00h!

Gratulujeme a výhrý posíláme: Aleš T., Benešov, Jiří H., Písek, Tereza R., Hradec Králové, Eva N., Milovice.

Související články