FACESTARReceptySOUBOJ LETNÍCH RECEPTŮ RYCHLOVKY NA GRILU! TYHLE STOJÍ ZA VYZKOUŠENÍ!

SOUBOJ LETNÍCH RECEPTŮ RYCHLOVKY NA GRILU! TYHLE STOJÍ ZA VYZKOUŠENÍ!

Grilovaný losos s baskickou omáčkou a grilovanou zeleninou

Grilovaný losos s baskickou omáčkou a grilovanou zeleninou

Ingredience na 4 porce: 4 porce lososa 50 g rozehřátého másla Podle chuti: nadrobno nasekaná čerstvá petrželka grilovací koření Baskická omáčka s pepřem Otma Gurmán čerstvá zelenina (doporučujeme cuketu, papriku nebo cibuli) pepř sůl bagetky na gril

and and

Postup

Smícháme dohromady rozehřáté máslo, nadrobno nasekanou čerstvou petrželku a grilovací koření. Dále si připravíme kousky lososa, které opepříme a osolíme. Takto připraveného lososa potřeme připravenou směsí a vložíme na středně rozehřátý gril. Grilujeme po obou stranách cca 18 – 20 minut (podle potřeby). Lososa potíráme marinádou a obracíme. Jakmile je losos hotový, můžeme servírovat s Baskickou omáčkou Otma Gurmán. Jako přílohu doporučujeme grilovanou zeleninu, popřípadě grilované bagetky.

Grilovaná vepřová žebírka s oblohou

Ingredience na 4-6 porcí: 1,5 kg vepřových žebírek sůl olej drcený kmín oregano 6 stroužků česneku čerstvě mletý pepř 1/2 lžičky mletého nového koření Podle chuti: Otma Gurmán Barbecue omáčka Čalamáda Hamé

and and

Postup přípravy receptu:

Koření, rozdrcený česnek a sůl promícháme dohromady s olejem. Touto směsí potřeme žebírka a necháme alespoň 2 hodiny marinovat. Na středně rozpáleném grilu připravujeme asi 30 minut. Žebírka doporučujeme s Barbecue omáčkou Otma Gurmán, čerstvými bagetkami a osvěžujícím zeleninovým salátem Čalamáda.

Hovězí špízy s cuketou na grilu

Ingredience na 4 porce: 800 g hovězí svíčkové nebo nízké roštěnky, 250 g drobnější cuketa, 350 g cibule, olivový olej Vasco da Gama, červený vinný ocet, 200 g bílého jogurtu, Podle chuti: česnek sůl čerstvé oregano cibulky Znojmia

Postup přípravy receptu: V misce smícháme jogurt se solí a rozmačkaným česnekem a dáme vychladit. Maso nakrájíme na kostky, cuketu na kolečka a cibuli na klínky a vše napícháme na osm jehel. Naskládáme je do čtvercové nádobky a potřeme směsí z olivového oleje Vasco da Gama a octa. Špízy necháme deset minut v chladu odležet. Opékáme na grilu po dobu zhruba 8 minut, aby se maso dostatečně propeklo. Hotové špízy posypeme oregánem a podáváme s česnekovou omáčkou. K doplnění chuti můžeme servírovat i Cibulky Znojmia.

and and

Související články