FACESTARReceptySLADKÉ RYCHLOVKY DO TŘICETI MINUT! TYHLE DEZERTY SI RODINA ZAMILUJE!

SLADKÉ RYCHLOVKY DO TŘICETI MINUT! TYHLE DEZERTY SI RODINA ZAMILUJE!

Karamelovo-banánové řezy 

Karamelovo-banánové řezy 

Ingredience: 5 vajec 200 g krupicového cukru 5 lžic studené vody 200 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva rybízový džem 4 větší banány 250 g Hery nebo másla 1 Tatra Salko nebo Tatra Salko karamel čokoláda na vaření na zdobení.

and

Postup: Žloutky smícháme s cukrem a vodou. Postupně přidáme prosetou mouku a prášek do pečiva, nakonec sníh z bílků. Těsto vylijeme na vymaštěný a pomoučeny plech. Po upečení necháme korpus vychladnout, potřeme jej džemem a naskládáme na něj na kolečka nakrájené banány. Vyšleháme zchladlé zkaramelizované Salko nebo Salko karamel s máslem. Když je krém hladký, naneseme jej na banány. Nakonec posypeme nastrouhanou čokoládou. Krájíme až po ztuhnutí.

Karamelové rohlíčky

Ingredience: 210 g hladké mouky 70 g moučkového cukru 140 g másla na těsto 140 g mletých ořechů 1 lžíce kakaa 2 žloutky citronová kůra 1 Tatra Salko nebo Tatra Salko karamel 250 g másla na krém čokoládová poleva na zdobení

and

Postup: Z mouky, másla, cukru, ořechů, kakaa, žloutků a citronové kůry vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do folie a necháme půl hodiny odležet v ledničce. Těsto vyválíme a pomocí formičky vykrajujeme rohlíčky. Nemáme-li formičku na rohlíčky, můžeme vykrajovat třeba kolečka, srdíčka apod. Vyskládáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme dorůžova při 180 stupních. Vychlazené předem zkaramelizované Salko nebo Salko karamel vyšleháme s máslem na hladký krém, který pak nastříkáme pomoci cukrářského sáčku na rohlíčky. Necháme ztuhnout a poté namáčíme do čokoládové polevy.

Srnčí hřbet nepečený

Ingredience:
150 g cukru krystal
1 ztuženy tuk
1 Tatra Salko
1 a 1/2 balení neslazených burisonů
10 g nasekané 70% čokolády
10 g oloupaných vlašských ořechů
15 g libovolného kandovaného ovoce nebo sušených hrozinek

and

Postup: Z cukru krystal připravíme karamel. V hrnci rozpustíme tuk se Salkem a mícháme, dokud se ingredience nespojí. Poté směs přilijeme do karamelu. Všechno promícháme a nalijeme do mísy, ve které jsou burisony smíchané s nasekanou čokoládou, ořechy a kandovaným ovocem nebo hrozinkami. Mícháme tak, aby všechny burisony a ostatní přísady byly obalené karamelovou hmotou. Pak necháme asi 10 minut odstát. Hmotu vložíme do formy srnčího hřbetu, která je vystlaná potravinářskou folií, a dobře upěchujeme. Zabalíme a dáme do chladničky ztuhnout a potom podle potřeby krájíme na plátky. Dezert je velmi chutný, když jej necháte pár dnů uležet a burisony změknou.

Limetkový dezert

Ingredience:

260 g BEBE sušenek (světlé nebo tmavé)
100 g másla
500 g Tatra Salka
4 až 8 limetek
13 g želatiny (nejlépe plátkové)
125 ml smetany ke šlehání

and

Postup: Sušenky rozdrtíme válečkem na těsto a drobečky, smícháme se změklým máslem. Hmotu vtlačíme na dno a stěny menši dortové formy, kterou předem vyložíme potravinářskou folii. Formu poté uložíme do chladničky. Salko nalejeme do mísy, přidáme strouhanou kůru ze dvou limetek i limetkovou šťávu (množství podle chuti). Vmícháme želatinu připravenou dle návodu na obalu a zlehka zapracujeme dotuha vyšlehanou smetanu. Připraveným krémem naplníme formu a povrch ozdobíme limetkovou kůrou. Zabalíme do folie a dáme na hodinu do chladu (nejlépe však přes noc), dokud krém neztuhne.

Šuhajdy

Ingredience:

1 Tatra Salko nebo Tatra Salko karamel
250 g másla
2 čokolády na vaření
1 ztuženy tuk (Omega)
papírové košíčky
oříšky, mandle nebo lentilky na zdobení

and

Postup: Zkaramelizované Salko po vychladnutí promícháme s máslem (nejlépe elektrickým šlehačem). Čokoládu se ztuženým tukem rozpustíme ve vodní lázni. Do připravených košíčků dáme po lžičce čokolády a necháme chvíli ztuhnout. Navrch přidáme karamelovou náplň a znovu zalijeme čokoládou. Můžeme ozdobit lentilkami, oříšky, mandlemi apod.

Související články