FACESTARTechnikaŠETŘETE ČAS, ENERGII A VITAMÍNY, STARÝ DOBRÝ "PAPIŇÁK" JE ZPĚT V PLNÉ...

ŠETŘETE ČAS, ENERGII A VITAMÍNY, STARÝ DOBRÝ „PAPIŇÁK“ JE ZPĚT V PLNÉ SÍLE

Pokud vám už docházejí nápady na přípravu jídla, přinášíme tip na spotřebič, kterému byste určitě měli dát šanci. Nejedná se o žádnou převratnou novinku, ale o starý dobrý známý „papiňák“, který je však v mnoha domácnostech už dávno zapomenutý či opomíjený a přitom jeho užívání vám přinese tolik nesporných výhod! V čem spočívá zázračnost tlakového hrnce?

Pokud vám už docházejí nápady na přípravu jídla, přinášíme tip na spotřebič, kterému byste určitě měli dát šanci. Nejedná se o žádnou převratnou novinku, ale o starý dobrý známý „papiňák“, který je však v mnoha domácnostech už dávno zapomenutý či opomíjený a přitom jeho užívání vám přinese tolik nesporných výhod! V čem spočívá zázračnost tlakového hrnce?

Ano, uhádli jste správně, vaří se v něm pod tlakem a právě díky tomu jsou všechny pokrmy mnohem rychleji hotové. Oceníte to například u masa či brambor, jejichž doba vaření se v „papiňáku“ zkrátí zhruba o třetinu. Stejně jako vše okolo nás, i tlakové hrnce stále procházejí inovací a vývojem. Největším výrobcem tlakových hrnců na světě je firma FAGOR, která produkuje takové spotřebiče, aby vždy odrážely aktuální trendy domácnosti a zákazníkům usnadňovala práci. Mezi nejoblíbenější patří například hrnec Innova s objemem 4 litry.

and

Ptáte se, jaké jsou tedy ty nejhlavnější rozdíly mezi klasickým vařením a dušením a přípravou pokrmu v tlakovém hrnci? Jak už bylo zmíněno, šetří čas hospodyně a výrazně snižuje spotřebu energie. Spolu s tím také šetří obsah vitamínů a to hlavně B a C. Tlakový hrnec je nejlepším pomocníkem při přípravě masa, luštěnin a zeleniny. S jeho pomocí během chvilky vykouzlíte například chutný guláš, oblíbené kuře na paprice nebo perfektní svíčkovou, se kterou sklidíte velký úspěch u všech stolujících.

and

Pokud plánujete vařit větší množství pokrmu, doporučujeme FAGOR RAPID XPRESS 6L nebo RAPID XPRESS 4L. A malý tip na konec: Pokud se rozhodnete dát tlakovému hrnci šanci a používat ho při vaření, doporučujeme pečlivě přečíst návod, jak jej natlakovat, zavřít a další podstatné informace. Mezi jednotlivými modely totiž mohou být drobné rozdíly a vy se vyhnete případnému opaření z neopatrnosti. 

Kompletní nabídku tlakových hrnců najdete na oficiálních stránkách www.fagorcnagroup.cz.

Související články