Spojením kvality značky Berentzen a příjemné chuti čerstvého ovoce vznikají výrobky, které patří ke špičce ve své kategorii. Kombinace výběrové obilné pálenky se šťávou z prvotřídních ovocných plodů tvoří tyto likéry. Základní surovinou pšeničné pálenky je vysoce kvalitní, čisté obilí. Nejprve se obilí propere a pak se spaří párou, vznikne rmut, k němuž se přidává slad a škrob. Odpařováním a následnou opakovanou destilací se získá „čistý“ alkohol, který se oddělí od rmutu. Vzniklý alkohol se naředí na 40% obsah a následuje tzv. rektifikace, což je několikrát opakovaná destilace. Zbyde jemný destilát z obilí, který se smíchá s ovocnou šťávou a přidáním vody se sníží obsah alkoholu na konzumační úroveň 15 až 20 %. Pro výrobu šťáv a ovocných koncentrátů jsou používány jen prvotřídní a zvláště vybírané plody. Ty se omyjí, rozemelou a vylisují. Díky modernímu zařízení získá finální produkt všechny aromatické vlastnosti původního ovoce. Při výrobě se nepoužívají žádné umělé přísady či aromatické látky, stejně jako žádná barviva či konzervační látky. „Se značkou Berentzen pracuji již hodně dlouho a mám její kvalitu vyzkoušenou. Snažil jsem se připravit drinky z běžně dostupných surovin, které by zvládl i začátečník. Ovocné příchutě se dobře párují se všemi sezónními produkty. Doporučil bych tedy podávat s ledem a kouskem jakéhokoliv ovoce. Já sám preferuji variantu s minerální vodou, jako takovou mírně alkoholickou limonádu,“ říká profesionální barman Achim Šipl, autor nových letních drinků Berentzen. Dopřejte si v parném počasí osvěžující lehce alkoholické koktejly, které si můžete navíc připravit ze čtyř variant likérů Berentzen (Berentzen Pear obsahuje 15 % alkoholu, ostatní varianty 16 %).
Spojením kvality značky Berentzen a příjemné chuti čerstvého ovoce vznikají výrobky, které patří ke špičce ve své kategorii. Kombinace výběrové obilné pálenky se šťávou z prvotřídních ovocných plodů tvoří tyto likéry. Základní surovinou pšeničné pálenky je vysoce kvalitní, čisté obilí. Nejprve se obilí propere a pak se spaří párou, vznikne rmut, k němuž se přidává slad a škrob. Odpařováním a následnou opakovanou destilací se získá „čistý“ alkohol, který se oddělí od rmutu. Vzniklý alkohol se naředí na 40% obsah a následuje tzv. rektifikace, což je několikrát opakovaná destilace. Zbyde jemný destilát z obilí, který se smíchá s ovocnou šťávou a přidáním vody se sníží obsah alkoholu na konzumační úroveň 15 až 20 %. Pro výrobu šťáv a ovocných koncentrátů jsou používány jen prvotřídní a zvláště vybírané plody. Ty se omyjí, rozemelou a vylisují. Díky modernímu zařízení získá finální produkt všechny aromatické vlastnosti původního ovoce. Při výrobě se nepoužívají žádné umělé přísady či aromatické látky, stejně jako žádná barviva či konzervační látky. „Se značkou Berentzen pracuji již hodně dlouho a mám její kvalitu vyzkoušenou. Snažil jsem se připravit drinky z běžně dostupných surovin, které by zvládl i začátečník. Ovocné příchutě se dobře párují se všemi sezónními produkty. Doporučil bych tedy podávat s ledem a kouskem jakéhokoliv ovoce. Já sám preferuji variantu s minerální vodou, jako takovou mírně alkoholickou limonádu,“ říká profesionální barman Achim Šipl, autor nových letních drinků Berentzen. Dopřejte si v parném počasí osvěžující lehce alkoholické koktejly, které si můžete navíc připravit ze čtyř variant likérů Berentzen (Berentzen Pear obsahuje 15 % alkoholu, ostatní varianty 16 %).
Herber Zwetsch (Trpká švestka) tento vysoce kvalitní ovocný likér je vyráběn z vybraného druhu švestek, jež jsou sklízeny v určitém stupni zralosti, který dává nápoji jedinečnou lahodnou trpkost.
Sauer Apfel (Kyselé jablko) to je čistá, příjemně kyselá chuť čerstvých zelených jablíček, přírodní aroma a skvělé osvěžení.
Wild Cherry (Divoká třešeň) Přirozená kyselost a trpkost divokých plodů višní je doplněna optimálním množstvím toho nejjemnějšího obilného destilátu.
Pear (Hruška) Likér s intenzivní vůní a chutí pečlivě pěstovaných hrušek.
andand
and
and
Berentzen Spritz tento lehký perlivý koktejl je vhodný k posezení na zahrádce s vašimi přáteli nebo při letním koupání u bazénu.
Ingredience
10cl vína
10cl perlivé vody
2cl Berentzen (Sauer Apfel, Herber Zwetsch, Wild Cherry, Pear)
Postup: Do sklenky na víno vložte pár kostek ledu, nalijte víno, dolijte sodou a na závěr přilijte vámi vybranou variantu likéru Berentzen. Ozdobte kouskem ovoce, podle příchuti.
andand
Berentzen limonáda osvěžující spojení a jednoduchá příprava, vhodné pro každého, kdo si chce užít příjemný odpolední dýchánek pod slunečníkem.
Ingredience
4cl Berentzen (Sauer Apfel, Herber Zwetsch, Wild Cherry, Pear)
12cl perlivé voda
Ovoce/citrusy
Postup: Do vyšší sklenice typu long nalijte Berentzen, dolijte perlivou vodou a lehce promíchejte. Vložte ovoce podle použité příchuti Berentzenu.
Berentzen Mojito lehce alkoholická osvěžující alternativa nejoblíbenějšího letního koktejlu.
Ingredience
4cl Berentzen (Sauer Apfel, Herber Zwetsch, Wild Cherry, Pear)
1 limeta
10 lístků máty peprné
2-3 lžičky třtinového cukru
soda na dolití
Postup: Do připravené sklenice typu long vložíme nakrájenou limetku, čerstvou mátu, třtinový cukr a rozmačkáme. Přidáme 4cl vybrané varianty Berentzen a nasypeme led nebo ledovou tříšť. Nakonec doplníme sodou a promícháme. Můžeme ozdobit ovocem dle zvolené varianty Berentzen.
andand
Appletini je lahodný jablečný koktejl, který Mark Zuckerberg (zakladatel Facebooku) prohlásil oficiálním drinkem Facebooku.
Ingredience
4cl Puschkin vodka (čistá)
2cl Berentzen Sauer Apfel
2cl pomerančový likér
Postup: Všechny ingredience dobře promíchejte v šejkru, přeceďte do koktejlové sklenice a ozdobte řezem čerstvého jablka.
Berentzen Bowle plná ovoce potěší vaše přátele na každé letní party.
Ingredience na 1l nápoje
16cl Berentzen Herber zwetch
10cl Puschkin vodka (čistá)
50 cl pomerančové limonády
20 cl jablečného džusu
citronová šťáva dle chuti
Sezonní ovoce 4 druhy
Postup: Všechny ingredience kromě perlivé limonády smíchejte ve džbánku a nechte vychladit. Před podáváním přilijte perlivou pomerančovou limonádu.
andand
Berentzen on the rocks je klasická short varianta na ledu, která potěší každého, kdo si rád vychutná samotnou chuť likéru.
Ingredience
4 cl Berentzen (Sauer Apfel, Herber Zwetsch,Wild Cherry, Pear)
Led
Ovoce dle příchuti
Postup: Do sklenice typu short vložte led a nalijte Berentzen. Přidejte ovoce dle příchuti.
Achim Šipl aneb barman tělem i duší již za barem působí více jak dvacet let a nasbíral celou řadu barmanských ocenění, jako například vítězství v národním kole Mattoni Grand Drink 2013, první místo Grand Prix CBA 2013, vítězství v The European Friendship Cup v Moskvě 2012 a mnoho dalších. Achima pohání touha objevovat nové kombinace chutí a nečekaných struktur či konzistencí, pořádá barmanské vzdělávací kurzy a také speciální cateringové služby s prvky molekulární mixologie. Věnuje se též psaní odborných textů a knih. „Dobrým barmanem se prostě nestanete přes noc, chce to na sobě pracovat a neustále se vzdělávat.“