FACESTARReceptyŠÉFKUCHAŘ MARTIN LEV RADÍ, JAK NA MARGARÍN V KUCHYNI!

ŠÉFKUCHAŘ MARTIN LEV RADÍ, JAK NA MARGARÍN V KUCHYNI!

Míchaná vajíčka na margarínu? Ano.

Míchaná vajíčka na margarínu? Ano.

Zkuste si udělat třeba míchaná vajíčka. Na rozpálené pánvi rozpusťte kvalitní margarín s vyšším obsahem tuku. V okamžiku, kdy je tuk krásně zpěněný, nalijeme do pánve rozšlehaná vejce s pár kapkami smetany nebo mléka, vejce jsou pak krásně jemné a šťavnaté. Vyzkoušejte náš tip pro správnou konzistenci: na dně pánve opisujte vařečkou širokou osmičku. Po půl minutě míchání odstavte z ploténky a nechte minutku dojít, posypte nasekanou pažitkou nebo natrhanou bazalkou a s chutí do toho.

Milujete krevety?

Na pánvi rozehřejte margarín s vyšším obsahem tuku vhodný na teplou kuchyni a zprudka orestujte krevety asi tak po dobu cca 2 minut, přidáme nasekaný čerstvý kopr, limetkovou šťávu a malou chilli papričku. Naskládáme na talíř, zakápneme výpekem z krevet a podáváme s pečeným toastem.

Kaše, kterou si zamilujete

Ano, s margarínem můžete udělat i netradiční kaši. Batáty a brambory oloupeme a dáme vařit společně do jednoho hrnce do měkka. Po uvaření přidáme na zjemnění margarín, mléko, smetanu, sůl, pepř a vše rozmixujeme. Puré je plné vitamínů a má svojí nezaměnitelnou lahodnou chuť. Můžu jenom doporučit! 

Škvarky a margarín? Nebojte se toho

Milujete škvarkovou pomazánku? Ale zdá se vám příliš tučná a těžká. Máme tip. Použijte škvarky bez sádla, které umelete a smícháte s ingrediencemi, které běžně patří do škvarkové pomazánky, ale pro získání vhodné konzistence, použijte margarín.

and

Lehká a svěží jen s margarínem

Chcete doma udělat rychlou pomazánku, která je svěží a rozplývá se na jazyku? Smíchejte margarín s žervé a citronovou šťávou a kůrou, dobře promíchejte, přidejte jemně nasekanou petrželku a kopr a dochuťte špetkou soli a pepře, můžete posypat černým nebo bílým sezamem.

 

Související články