FACESTARReceptyS JAREM PŘICHÁZÍ FARMÁŘSKÉ A VELIKONOČNÍ TRHY! KDE SI POCHUTNÁTE NA ÚSTŘICÍCH?

S JAREM PŘICHÁZÍ FARMÁŘSKÉ A VELIKONOČNÍ TRHY! KDE SI POCHUTNÁTE NA ÚSTŘICÍCH?

Nejsou trhy jako trhy

Nejsou trhy jako trhy

Ačkoliv se na pár místech konají trhy i v zimě, na většině tržišť se začíná až se začátkem jara. Ostatně, farmářské trhy jsou spjaty právě s prodejem lokálního a sezónního zboží a v zimě, kdy se u nás nic nesklízí, by asi neměly příliš co nabízet. Bohužel, ne všechna tržiště tuto zásadu zachovávají. Farmářská tržiště mají nejrůznější provozovatele, někteří sem „vpustí“ klidně i prodejce jahod ze španělského skleníku.

I děti se zabaví

Některá tržiště nabízejí ještě jinou zábavu než nakupování. Na větší tržiště se vypravte raději o hladu, protože zde můžete ochutnat nejrůznější lahůdky. Skvělé těstoviny, grilované ryby, palačinky se vším možným, vegetariánské speciality, koláče, skvělá káva, čaj, ale také rozlévané kvalitní víno z lahví, na tom všem si zde můžete smlsnout. Navíc někde hraje i kapela, nebo zde najdete dětský koutek s pastelkami či třeba mini ZOO.

Snídejte ústřice!

Na farmářských trzích skutečně nakoupíte a ochutnáte vše možné. V některých případech není vyloženě nutné bazírovat na tom, aby všechny produkty pocházely od místních farmářů, a není důvod, proč odmítat produkty zahraniční, ale ve skutečně dobré kvalitě, jako třeba takové ústřice! Ty si totiž můžete dopřát na „Kulaťáku“, tedy tržišti na Vítězném náměstí. Věřte tomu, že taková snídaně sestávající se z čerstvých ústřic a skleničky šampaňského má opravdu něco do sebe! Ústřice si ale můžete zakoupit také domů a tuhle slanou pochoutku si vychutnat v klidu domova.

Jak otevírat ústřice? Dozvíte se na trhu

Pokud byste snad nevěděli, jak se ústřice vlastně otevírá a jak se k jemnému masíčku uvnitř dostat, přijďte se podívat na pražské velikonoční trhy na Staroměstském náměstí, kde se bude v sobotu 21. března od 14 hodin konat Makro Mistrovství České republiky v otevírání ústřic. Soupeřit se bude v tom, který borec nejrychleji otevře 30 ústřic typu Belon. Otevřít je musí pochopitelně čistě, tak, aby neobsahovala žádné úlomky skořápky! Loni zvítězil Tomáš Hladík z Hospůdky u Gurmána na Jihlavsku, když otevřel 30 kusů ústřic v čase 5:07 včetně penalizací. Tak dobrou chuť a nezapomeňte, že jsou ústřice známým afrodisiakem!

and

Související články