Předpokládaná doba přípravy a vaření: cca 30 minut
Předpokládaná doba přípravy a vaření: cca 30 minut
Připravíme si pro 2 osoby:
1x balení Spaghetti Schär
1x miska chlazených krevet (případně mražené)
1x miska cherry rajčat
Několik stroužků česneku – dle chuti
Parmazán na strouhání (nebo již nastrouhaný)
Chilli papričky – pokud máte rádi pálivá jídla
Olivový olej
Sůl
and and
and
and
Jak na to:
Nejprve si přichystáme všechny ingredience. Prvně si připravíme česnek, který mírně nožem pomačkáme a případně nakrájíme na menší kousky. Dále rozkrojíme cherry rajčata – stačí na polovinu. Pokud jsme zakoupili chlazené krevety, pouze je opláchneme vodou. V případě, že máte krevety mražené, doporučuji je nechat rozmrazit a přebytečnou vodu vylít. Na plotně si připravíme středně velký hrnec, kde dáme vařit vodu na špagety. Špagety vkládáme do vroucí vody, kterou jsme předem osolili a zalili olivovým olejem, aby se nám špagety nelepily. Vaříme přibližně 12 – 14 minut. Pokud připravujete večeři pro více osob, doporučuji rozložit špagety do dvou hrnců. Spaghetti Schär jsou vyrobené z kukuřičné a rýžové mouky a překvapí vás jistě i jejich výborná chuť.
and
Zatímco jsme dali vařit špagety, vedle si rozpálíme pánev s olivovým olejem, kam nasypeme česnek s rajčaty a necháme pár minut mírně podusit. Pokud nemáte rádi slupku od rajčat, po chvíli bude možné z rajčat tuto slupku svléknout. Jestli vám slupka od rajčat nevadí, nebo ji tam naopak máte rádi jako my, stačí již nasypat a vmíchat na pánev krevetky a několik minut nechat podusit, aby se chuť krevet smíchala s rajčaty a česnekem. Většinou nechávám směs dusit na mírném ohni až do uvaření špaget. V případě, že jste milovníky pálivých jídel, přidáme ještě na malé kousky nasekanou chilli papričku podle chuti.
and
and
Jakmile máme směs s krevetami i špagety hotové, máme 2 možnosti. jak jídlo servírovat. První, tak jak to mám ráda já, je naservírovat samostatně špagety na talíř a směs vložit až na ně. Nebo druhá varianta, že špagety zamícháme do směsi na pánvi a necháme ještě chvilku orestovat před servírováním na talíř. Ať zvolíte první či druhou variantu, na závěr špagety posypeme čerstvě nastrouhaným parmazánem a zalijeme olivovým olejem dle chuti. Podle fantazie můžeme ozdobit lístky bazalky.
Také se vám již sbíhají sliny? Pusťte se do vaření! Dobrou chuť vám přeje Petra.