PROVOŇTE SI DOMOV VŮNÍ POCTIVÉHO CUKROVÍ! TĚMTO 3 RECEPTŮM NIKDO Z VÁS NEODOLÁ!

Naše mlékárna vyrábí dlouhá léta takové produkty, které se staly díky svému složení a chuti již tradičními zásobami v domácích ledničkách,“ říká Radka Benešová, marketing manager Mlékárny Valašské Meziříčí. „V čase adventu, kdy většina z nás připravuje vánoční pochoutky doma, se naše výrobky starají o to, aby hotové cukroví mělo tu správnou neodolatelnou chuť. Chuť, díky které se z ochutnávání stane ujídání, až hospodyňka musí cukroví pečlivě ukrýt, aby ještě zbylo něco na Štědrý večer,“ dodává Radka Benešová.

Naše mlékárna vyrábí dlouhá léta takové produkty, které se staly díky svému složení a chuti již tradičními zásobami v domácích ledničkách,“ říká Radka Benešová, marketing manager Mlékárny Valašské Meziříčí. „V čase adventu, kdy většina z nás připravuje vánoční pochoutky doma, se naše výrobky starají o to, aby hotové cukroví mělo tu správnou neodolatelnou chuť. Chuť, díky které se z ochutnávání stane ujídání, až hospodyňka musí cukroví pečlivě ukrýt, aby ještě zbylo něco na Štědrý večer,“ dodává Radka Benešová.

Pečení je každoroční tradice

Dnešní doba je uspěchaná a zdá se, že na vše máme stále méně času. Ale jde-li o pečení vánočního cukroví, většina hospodyněk si udělá čas a postupně se pustí do přípravy sama. Není nad domácí poctivé cukroví, které nám provoní celou adventně připravenou domácnost a chutná až do Tří králů. Stejně tak pečlivě vyráběné produkty mlékárny, mají lahodnou chuť a hodí se pro přípravu různých pokrmů, včetně samotného pečení cukroví. Zaměstnanci mlékárny přináší vlastní osvědčené recepty, které se staly v jejich domácnostech klasikou, která nesmí chybět na vánočním stole.  

Srdce od Valmezu

200g hladké mouky, 80g moučkového cukru, 5g prášku do pečiva, 100 g másla, špetka dřeně z vanilkového lusku, 3 lžíce Bílého jogurtu z Valašska, 2 lžičky citrónové šťávy

Na ozdobení: dle chuti – čokoládová poleva, oříšky, mandle či cukrové zdobení

Připravte si plechy vyložené pečícím papírem a předehřejte troubu. Hladkou mouku smíchejte s práškem do pečiva, cukrem a přidejte mírně povolené máslo. Jogurt smíchejte s vanilkou a citrónovou šťávou. Vypracujte těsto, v případě potřeby můžete přidat trochu mouky nebo jogurtu. Rozválejte na tenčí placku a vykrajujte srdíčka, která pokládejte na plech. Pečte je krátce, jen co se srdíčka zpevní a vyběhnou. Po vychladnutí dozdobte dle chuti a fantazie dětí. 

and

Linecké z Valašského Meziříčí

310g hladké mouky, 190g másla, 2 žloutky, 100g moučkového cukru, marmeláda na potření

TIP! Pro jemnější chuť můžete přidat 1-2 lžičky Bílého jogurtu z Valašska.  Pro zvýraznění chuti přidejte jemně nastrouhanou kůru z ½ citrónu či dřeň z vanilkového lusku. Případně můžete dle chuti použít obojí.

Smíchejte postupně nejdříve všechny sypké ingredience a postupně vmíchejte máslo se žloutky a vypracujte těsto. Pokud se bude mírně lepit, přidejte ještě špetku mouky a nechte v ledničce alespoň 1 hodinu odležet, nejlépe až do druhého dne. Z těsta později vyválejte plát, vykrajujte různé tvary a pozvolna pečte. Vychladlé tvary slepujte svoji oblíbenou marmeládou, do které můžete přidat pár kapek rumu.

Jogurt dokulata – nepečené cukroví

240 g dětských piškotů, 2 balení Bílého jogurtu z Valašska, moučkový cukr na obalení, dřeň z vanilkového lusku, umyté a osušené brusinky, mandle, lískové ořechy

Pomocí mixéru nebo válečku na těsto rozdrťte piškoty a postupně vmíchejte jogurt, až vznikne tuhé těsto, kterého půjde tvarovat. Do každého kousku vložte podle svého uvážení brusinku, mandli či oříšek, zabalte a utvořte kuličku. Tyto kuličky obalujte ve směsi moučkového cukru s vanilkovou dření a nechte v chladu uležet. Podávejte vždy vychlazené.