FACESTARReceptyPŘIPRAVTE BEZLEPKOVÉ GNOCCHI QUATTRO FORMAGGI. TUHLE ITALSKOU SPECIALITU ZVLÁDNETE DO 30 MINUT!

PŘIPRAVTE BEZLEPKOVÉ GNOCCHI QUATTRO FORMAGGI. TUHLE ITALSKOU SPECIALITU ZVLÁDNETE DO 30 MINUT!

Přibližná doba příprav a vaření cca 30 min.

Přibližná doba příprav a vaření cca 30 min.

Připravíme si pro 2 osoby:
1x balení bezlepkových Gnocchi Schär
1 lžíce bezlepkové mouky Schär
40 g gorgonzoly
40 g niva/brie (podle chuti)
40 g goudy či ementálu
40 g parmezánu
20 g másla
¼  litru mléka

and

and

and

Postup:
Pokud nemáte čas nebo chuť vařit se s vlastními domácími gnocchi, doporučuji zakoupit si balíček již hotových. Množství vyjde akorát pro 2 osoby a oběd či večeři budete mít pohodlně hotovou do půl hodiny. Než budeme dávat vařit gnocchi, připravíme si omáčku čtyř sýrů. Já si pro vás připravila typ omáčky, která se skládá ze dvou sýrů s modrou plísní, goudy či ementálu a z parmezánu. Pokud chuť sýrů s modrou plísní vyloženě nevyhledáváte, doporučuji nivu nahradit sýrem brie. 

and

and

Na pánvičce si roztopíme máslo, ve kterém rozmícháme 1 lžíci bezlepkové mouky a za stálého míchání přiléváme mléko. Pozor! Základ omáčky nesolíme, neboť sýry jsou dostatečně slané. Postupně začneme přidávat za mírného plamene 3 druhy sýrů kromě parmezánu. Pokud se nám začnou tvořit hrudky, vše se snažíme důkladně rozmíchat. Jakmile nám vznikne hladká omáčka, snížíme teplotu plotýnky na minimum a přimícháme na závěr i zbylý parmezán, který dodá omáčce lahodnost. 

and and

Mezitím přivedeme k varu hrnec s vodou, do které dáme na přibližně 2-3 minuty vařit bezlepkové gnocchi. Jakmile vidíme, že by se nám gnocchi začínaly rozvařovat, přelijeme hrnec přes síto a uvařené gnocchi servírujeme přímo na talíř. Nyní je již stačí zalít námi připravenou sýrovou omáčkou a pustit se s chutí do jídla. Dobrou chuť vám přeje Petra.

and

Související články