FACESTARReceptyPODZIMNÍ ČAROVÁNÍ S DÝNÍ: ZKUSTE TŘEBA RYCHLOU POLÉVKU, TAHLE CHUTNÁ PŘÍMO BOŽSKY!

PODZIMNÍ ČAROVÁNÍ S DÝNÍ: ZKUSTE TŘEBA RYCHLOU POLÉVKU, TAHLE CHUTNÁ PŘÍMO BOŽSKY!

Budeme potřebovat na polévku pro 4 osoby:

Budeme potřebovat na polévku pro 4 osoby:

– 1 středně velkou dýni Hokkaido
– 4 karotky
– Několik cm kořene zázvoru – podle chuti
– Smetana (na vaření)
– České máslo
– Šťáva z pomeranče nebo citrónu
– Špetku soli
– Olivový olej

Na ozdobení polévky:

– Balsamico – krémové
– Semínka tykve
– Zakysaná smetana
– Na hrubo nastrouhaný/ nakrájený zázvor

and

Postup:

Nejprve si připravíme hlavní suroviny. Nakrájíme dýni na malé kostičky. Někdy se v receptech uvádí, že ji nemusíte loupat, protože slupka změkne. Ale z vlastní zkušenosti doporučuji dýni oloupat. Někdy může slupka způsobit v polévce větší hořkost. Poté nakrájíme na kolečka očištěnou karotku. Pokud máme menší dýni a chceme, aby zbylo polévky pro více lidí, můžeme přidat více karotky. V případě, že postupujeme v receptu pro 4 lidi, postačí nám 4 středně velké karotky na 1 střední dýni. Dále oloupeme pár centimetrů kořene zázvoru a nakrájíme na drobná kolečka, nebo kostičky. Zázvoru můžete ubrat či přidat podle vaší chuti.

and

Připravíme si hrnec, do kterého nalijeme po dně olivový olej, přidáme nakrájenou karotku, dýni, zázvor a mírně orestujeme. Po chvilce zalijeme vodou po okraj ingrediencí a s pokličkou necháme přibližně 15- 20 minut povařit, až nám karotka, dýně i zázvor změknou. Poté hrnec odstavíme, přidáme nakrájené české máslo, špetku soli a pomocí tyčového mixéru vše rozmixujeme. Podle chuti můžeme přilévat smetanu pro zjemnění polévky. Poté dáme polévku ještě na pár minut na mírný oheň povařit a za stálého míchání přiléváme buď šťávu z pomeranče, nebo z citrónu. Poprvé, když budete polévku vařit, doporučuji oddělit na dvě části a do jedné přidat šťávu ze sladšího pomeranče a do druhé šťávu z citrónu. Sami tak zjistíte, jaká varianta vám více chutná.

and and

Polévka je hotová:

Pro ozdobení polévky můžeme využít hned několik variant. Opět záleží na vašich chutích, ale také na vaší kreativitě. Pro inspiraci uvádím hned tři varianty. Pro milovníky zázvoru, doporučuji ozdobit polévku jednoduše nastrouhaným zázvorem. Pokud máte rádi krémové balzamico, doporučuji ozdobit polévku podle vaší fantazie a přidat třeba lístky máty nebo bazalky. Na třetí variantu si připravíme pánev, kterou potřeme kouskem másla a orestujeme na ní semínka z tykve, které mírně osolíme. Jakmile budou mít zlatavý nádech, posypeme s nimi polévku a můžeme dle chuti přidat lžíci zakysané smetany. Také se vám již zbíhají sliny? Tak s chutí do vaření! Přeji vám, ať se polévka povede a všem, které na ni pozvete, ať chutná!

and

and

Související články