FACESTARReceptyPEČEME VELIKONOČNÍH BERÁNKA. HESLO: RYCHLE, POHODLNĚ A TÉMĚŘ BEZ PRÁCE

PEČEME VELIKONOČNÍH BERÁNKA. HESLO: RYCHLE, POHODLNĚ A TÉMĚŘ BEZ PRÁCE

Co budete potřebovat:

Co budete potřebovat:

250 g smetany ke šlehání
200 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
3 vejce
300 g hladké mouky
½ prášku do pečiva
mouka a tuk na vymazání formy

Nejdříve si nastavíme troubu na 180 °C. Než se nám rozehřeje na požadovanou teplotu, připravíme si v kuchyňském robotovi Kitchen Aid základ a necháme vyšlehat smetanu s cukry a vejci. Při šlehání postupujeme opatrně a plynule přecházíme od nejnižší rychlosti míchání k vyšší, abychom po Velikonocích nemuseli hned malovat. Ve chvíli, kdy je základní hmota připravená, tedy krásně hladká a bez hrudek, vyměníme u kuchyňského robota šlehací nástavec za hnětač těsta. Zapneme našeho pomocníka na nejnižší rychlost a postupně přisypáváme mouku s práškem do pečiva. Po přidání sypké směsi zvýšíme výkon a se sklenkou v ruce sledujeme, jak nám jde práce skvěle od ruky.

and

Než se těsto uhněte, připravíme si pečící formu, kterou vymažeme tukem. U pečení beránka je potřeba důkladně vymazat všechny záhyby, které se na formě nacházejí. Stačí vynechat jedno malé místo, beránek nepůjde vyklopit a celá práce přijde vniveč. Vymazanou formu nakonec vysypeme hrubou moukou.

and

Těsto už máme krásně vláčné. Abychom ho trochu vylepšili, přidáme hoblinky čokolády. Ještě krátce promícháme, nalejeme do připravené pečicí formy a vložíme do předehřáté trouby přibližně na 60 minut. Protože má každá trouba trochu jiný režim a styl pečení, zkontrolujeme míru propečení těsta dřevěnou špejlí. Po upečení necháme formu trochu vychladnout (k urychlení vám pomůže trik našich babiček – přikryjte formu utěrkou namočenou ve studené vodě) a opatrně vyklopíme.

and

Beránka necháme vychladnout. Mezitím, co odpočívá na okenním parapetu, si přichystáme čokoládovou polevu Dr. Oetker. Čím chladnější beránek bude, tím lépe se nám bude s polevou pracovat a nebude zbytečně stékat. Abychom polevu dostali i do těch nejmenších záhybů, použijeme jemnou mašlovačku.

Na závěr našeho velikonočního beránka trochu nazdobíme. Na dekoraci použijeme fondán a marcipán Dr. Oetker, který můžeme dobarvit pomocí potravinářského barviva. Sladkou hmotu si rozválíme na tenkou placku a pomocí cukrářských vykrajovátek vyrábíme kytičky, které přilepíme pomocí čokoládové polevy. Nakonec beránka ovážeme symbolickou stuhou a můžeme servírovat.

and

Pokud nemáte tolik volného času na pečení, jako my a nechce se vám podomácku připravovat marcipán, nebo hníst těsto, pak vyzkoušejte praktické vychytávky do kuchyně, jako my. Práce je rychlejší, zábavnější a bez zbytečného zdržování a rozčilování. Pomocníkem nám byla i zrcadlovka Canon EOS 700D, díky které jsme vám mohli naše cukrářské snažení zprostředkovat. Detaily nikdy nebyly dokonalejší…

and
 

Související články