NESTÍHÁTE NAPÉCT CUKROVÍ? NEZTRÁCEJTE HLAVU, MÁME PRO VÁS ŘEŠENÍ!

Na přání zákazníků již před třemi lety začaly Pekárny Kabát péct vánoční cukroví. „Začali jsme s ním v podstatě na přání našich zákazníků, kterým nestačila na vánoční tabuli pouze vánočka a štola z naší pekárny. A i když je ruční výroba cukroví extrémně časově náročná, protože každý jeden kousek je originál a vyžaduje zkušené lidské ruce, rozhodli jsme se zákazníkům Pekárny Kabát vyhovět.“ vysvětluje začátky Richard Kabát, výkonný ředitel.

Na přání zákazníků již před třemi lety začaly Pekárny Kabát péct vánoční cukroví. „Začali jsme s ním v podstatě na přání našich zákazníků, kterým nestačila na vánoční tabuli pouze vánočka a štola z naší pekárny. A i když je ruční výroba cukroví extrémně časově náročná, protože každý jeden kousek je originál a vyžaduje zkušené lidské ruce, rozhodli jsme se zákazníkům Pekárny Kabát vyhovět.“ vysvětluje začátky Richard Kabát, výkonný ředitel.

Jaké druhy můžete zakoupit?

Pekárny Kabát aktuálně nabízí osm druhů ručně vyráběného máslového vánočního cukroví. Jsou to linecké kytičky, skořicové pracny, vanilkové rohlíčky, vaflové rybičky, ořechy s kakaovou náplní, čokoládové placičky (s ořechem) a vaflová srdíčka. Tyto všechny druhy můžete najít v 500g mixu cukroví. Kromě výše uvedeného cukroví si můžete ještě pochutnat na vosích hnízdech. Ta se prodává balená jako jednodruhová, a sice ve 300g krabičce.

V Pekárně Kabát jsme nabídku cukroví přizpůsobili právě přáním zákazníků. V minulých letech jsme vyráběli více druhů, nakonec jsme se ale ustálili u těch osmi výše uvedených, protože po nich byla největší poptávka. Dá se říct, že se jedná o tradiční druhy cukroví, které jsou široce rozšířené. Vzhledem k tomu, že naším krédem je ruční výroba bez chemie a „renesance“ tradičních receptur, tak naši zákazníci u nás hledají právě „to tradiční“, které se jinde už částečně vytrácí nebo dokonce zcela vytratilo.“ objasňuje nabídku Richard Kabát.

Do budoucna cukroví i pro celiaky

Nabídka bezlepkového pečiva není obecně příliš široká, o kvalitě ani nemluvě. Navíc vyrábět bezlepkové pečivo je velmi komplikované. Je potřeba splnit opravdu mnoho přísných kritérií, aby bylo zajištěno, že celiaci dostanou nabídku pečiva „nekontaminovanou“ ingrediencemi, kterým se musí vyhýbat. To znamená mít oddělenou výrobu, prodej i distribuci. Nicméně poptávka po bezlepkovém pečivu vzrůstá. Z toho důvodu se již pomalu připravuje jeho výroba, a jak Richard Kabát potvrzuje, v portfoliu bezlepkových výrobků se časem objeví i vánoční cukroví. Zakoupit ručně výraběné vánoční cukroví můžete v Pekárně Kabát, seznam prodejen najdete zde, stačí jen kliknout.