FACESTARReceptyNEJLEPŠÍ JÍDLO V LÉTĚ NA PĚT PÍSMEN? JEDNOZNAČNĚ SALÁT A NAVÍC JE...

NEJLEPŠÍ JÍDLO V LÉTĚ NA PĚT PÍSMEN? JEDNOZNAČNĚ SALÁT A NAVÍC JE RAW!

 

 

Tento salát je tak vydatný, že opravdu nebudete potřebovat už nic dalšího. O potřebné bílkoviny se postarají fazole a avokádo, které je také zdrojem nenasycených mastných kyselin. Kukuřice dodá vašemu tělu dostatek sacharidů a samozřejmě si na salátu pochutnáte i díky jedinečnému dresinku. Pokud neseženete papričky chipotle (uzené chilli papričky), použijte běžné drcené nebo mleté chilli a uzenou papriku, která je dostupnější.

Ingredience:

2 šálky čerstvé kukuřice z klasu

2 šálky cherry rajčátek, pokrájených na čtvrtiny

2 střední avokáda, pokrájená na kostičky

1/2 červené papriky, pokrájená na kostičky

1/2 šálku pokrájené zelené cibulky

1 a 1/2 hlávky římského salátu, rozkrojená na poloviny a pak na tenké nudličky

Šťáva ze 2 limetek

1/4 šálku koriandrové natě

Trochu soli a pepře

2 šálky uvařených černých fazolí

1/2 až 3/4 šálku dresinku s papričkami chipotle

Ingredience na dresink:

1/2 šálku oříšků kešu, namočených alespoň na 6 hodin

1/2 šálku vody

1 lžíce olivového oleje

2 lžíce čerstvé limetkové šťávy

1 stroužek česneku

3 lžíce lahůdkového droždí

1/4 lžičky mletých papriček chipotle

1/4 lžičky uzené papriky

Himalájská sůl a pepř podle chuti.

Postup přípravy:

Ingredience na salát promícháme ve velké misce. Ingredience na dresink rozmixujeme na hladkou směs. Dresink vlijeme do salátu a promícháme.

and

 

Související články