FACESTARReceptyKŘUPNĚTE SI KUŘÁTKO I KE SVAČINĚ! PORADÍME, JAK NA NĚJ VYHRÁT PARÁDNÍ...

KŘUPNĚTE SI KUŘÁTKO I KE SVAČINĚ! PORADÍME, JAK NA NĚJ VYHRÁT PARÁDNÍ PEKÁČ!

 

 

Farmářské, zlaté, nebo bio budou chutnat mnohem lépe

Tak předně, pokud budete péci klasické kuře ze samoobsluhy, které se prodává zavařené v umělohmotné vaničce, světlo světa v životě nespatřilo a vyrostlo za týden díky zázračným bobulím, na chutnou pečínku můžete zapomenout. Zvolte kuře z trhu, bio kuře, nebo kuře dovezzené z Francie, které se na našem trhu už najde. Ano, víme, je rozhodně dražší než turbokuře z hypermarketu, ale chuťový rozdíl je markantní. Při koupi se orientujte i podle barvy kuřete, čím světlejší, tím horší bude jeho kvalita.

Kuře pečte hodinu

Před pečením kuře nechejte chvíli odpočinout při pokojové teplotě, nikdy je nestrkejte z lednice rovnou do rozpálené trouby. Profesionálové doporučují kuře alespoň částečně kuře před pečením vykostit, tedy zbavit je hrudních kostí, které můžete použít do vývaru. Kuře pečte při teplotě 160 až 180 stupňů, pro křupavou kůrku zvyšte teplotu teprve posledních pár minut před dopečením. Během pečení podléváme kuře šťávou. Abyste zjistili, zda je kuře upečené, nepíchejte do něj, aby nevytekla šťáva. Raději zkuste kuřeti uvolnit nohu, pokud jde oddělit poměrně snadno, je hotové.

Zakousněte se do kuřete i k svačině a vyhrajte pekáček!

Asi málokdo z nás je takový jedlík, že by si dal s radostí pečené kuře třeba k odpolední svačině. Pokud si ale chcete připomenout lákavou chuť dobré svačinky, zahřešte si u zcela nové příchuti brambůrek Bohemia Chips s příchutí pečeného kuřete. Bohemia navíc právě nyní vyhlásila soutěž, díky které můžete vyhrát některý z pekáčků, ve kterém se vám bude péci kuře jedna báseň. Zúčastnit se můžete velmi snadno. Stačí si zakoupit deset balení Chipsů s touto příchutí, které jsou označené samolepkou. Na té najdete unikátní kódy, které zadáte po registraci na internetové stránce www.bohemiachips.cz/pecenekure.

Pokud budete mezi 75 nejrychlejšími, můžete se těšit na již zmiňovaný pekáček na kuře. Takže hodně štěstí u křupání! 

Související články