FACESTARŽivotní stylKAM NA SKVĚLOU VEČEŘI? DO DEJVIC. MÁME PRO VÁS NEPRŮSTŘELNÉ ARGUMENTY

KAM NA SKVĚLOU VEČEŘI? DO DEJVIC. MÁME PRO VÁS NEPRŮSTŘELNÉ ARGUMENTY

 

 

Několik argumentů pro povinnou návštěvu

and

Pokud jste ještě neobjevili dejvickou restauraci Argument, tak to teď můžete napravit. Už několik let patří totiž k podnikům vyhledávaným labužníky z celé Prahy. Servíruje moderní pokrmy výhradně z čerstvých surovin a krom oceňované kuchyně je též proslulý výborným personálem, klidnou zahrádkou a příjemnou, neokázalou atmosférou, která jej odlišuje od mnoha jiných špičkových restaurací v Praze.

Naše redakce tam zavítala taky a musíme se s vámi podělit o nové menu, které na vás čeká. Po vstupu do restaurace vás jistě osloví interiér, který se vyznačuje čistými linkami a nenuceným pohodlím konce 30. let s dotykem moderny. To hlavní je ale špičková kuchyně. Pojďte s námi nakouknout pod pokličku…

Letní menu vzdává hold masu

and

Nové menu dejvické restaurace Argument pro léto 2015 se do velké míry zaměřuje na české speciality a jejich moderní úpravu. Šéfkuchař František Maděra vás zaujme třeba neobvyklým spojením telecího brzlíku se šťovíkovým crème fraîche doplněným křupavými vepřovými škvarky, nebo jehněčím předkem s pohankovou nádivkou a salátkem z klíčků mladého hrášku.

Telecí je v nové nabídce přítomné i jako steak ochucený cuketovým suflé a lehkým nádechem Itálie v podobě omáčky z bílého vína a oregana. Další masovou lahůdku představuje vykostěné selečí kolínko s krémem z listového špenátu a bramborovými plackami. Patříte-li mezi milovníky stále oblíbenějšího medvědího česneku, pak si také přijdete na své, protože tvoří základ omáčky doprovázející vepřovou panenku v bramborové krustě.

Léto přeje rybám

and

Dali byste si v tomto horku raději lehčí rybí pokrm? Není problém, vévodí jim lehce zauzený pstruh s okurkovým želé a koprovým krémem či nezvyklá kombinace tuňáka a choriza. Po čase se do menu opět vrací mělnický zelený chřest, tentokráte zabalený v pancettě a dochucený šafránovou majonézou.

Nalákali jsme vás? Věříme, že ano. Dobrou chuť…

 

Související články