FACESTARReceptyJEDINEČNÁ SNÍDANĚ BEZ LEPKU: VYZKOUŠEJTE NÁŠ RECEPT NA SKOŘICOVÝ QUICKBREAD!

JEDINEČNÁ SNÍDANĚ BEZ LEPKU: VYZKOUŠEJTE NÁŠ RECEPT NA SKOŘICOVÝ QUICKBREAD!

 

 

Skořicový quick bread může posloužit jako skvělá snídaně, která nám dodá potřebnou energii a určitě i dobrou náladu na celý den.

Ingredience:

Na těsto:

1 a 3/4 šálku (245 g) univerzální bezlepkové mouky
1 lžička xanthanové gumy (pokud ji směs již obsahuje, vynecháme)
6 lžic (54 g) kukuřičného škrobu
1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
1/2 lžičky jedlé sody
1/2 lžičky soli
3/4 šálku (150 g) cukru krupice
6 lžic (84 g) másla o pokojové teplotě
1 šálek podmáslí o pokojové teplotě
2 vejce (120 g bez skořápky) o pokojové teplotě, rozšlehaná
1 lžička čistého vanilkového extraktu

Na skořicovou směs:

1/2 šálku (100 g) cukru krupice
2 lžičky mleté skořice

Na polevu:

1 šálek (115 g) moučkového cukru
1 lžíce mléka, pokud bude nutné, i více

Postup přípravy:

and

and

Troubu předehřejeme na 170 °C. Chlebovou formu vymažeme a vyložíme pečicím papírem. Ve velké misce promícháme mouku, xantahnovou gumu, kukuřičný škrob, prášek do pečiva, sodu, sůl a cukr. Uprostřed vytvoříme důlek a do něj přidáme máslo, podmáslí, vejce a vanilku a pokaždé promísíme. Vypracujeme husté a nadýchané těsto.

and

V menší misce promícháme cukr se skořicí. Polovinu těsta přemístíme do chlebové formy a dobře rozprostřeme. Posypeme ji polovinou skořicového cukru. Pak na ni umístíme druhou polovinu těsta a na ni druhou polovinu skořicového cukru. Navlhčeným nožem pak těsto lehce promícháme všemi směry. Vršek by měl být hrbolatý a nerovnoměrný.

Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Pak teplotu snížíme na 160 °C, formu otočíme o 180 stupňů a pečeme ještě asi 15 minut, až povrch zezlátne a na špejli zapíchnuté doprostřed zůstane jen několik drobečků. Pak necháme bochník ve formě asi 15 minut vychladnout a přeneseme vyklopíme jej na mřížku.

and

and

Související články