FACESTARKulturaJak strávit velikonoce stylově s celou famílií? Dejte si brunch a dobroty...

Jak strávit velikonoce stylově s celou famílií? Dejte si brunch a dobroty na mozzarela baru!

 

 

Velikonoční neděle jak dělaná na brunch!

Brunch neboli skvělá kombinace snídaně a oběda je přesně to pravé na nedělní sváteční den. Den začnete v restauraci obklopeni svými blízkými, kde vám budou navíc podstrojovat ty největší lahůdky, jaké si můžete představit. Můžete si zde vybírat z různých ryb, třeba z uzeného lososa, carpaccio z mořského vlka, tuňáka, tygří krevety, hřebenatky, chobotnice, či třeba jeseter a ústřice. Pokud nejste zrovna na ryby, dejte si třeba roast beef, pečené kuřátko, nebo jehněčí pečeni.

Budete-li se chtít trochu přiučit italské kuchyni, máte skvělou šanci. Uprostřed restaurace totiž vyroste několik kuchyňských koutů tzv. živých stanic, ve kterých budou kuchaři restaurace v čele s šéfkuchařem Lucou De Astis připravovat vyhlášené italské pochoutky, jako například rizoto z hříbků, nebo úžasné cannelloni s ricottou, špenátem a omáčkou velouté….

Děti vítány!

Že se vám zbíhají sliny, ale říkáte si, že byste si podobnou hostinu neužili, protože byste se museli neustále starat o své malé prcky? Žádný strach, pro děti je zde připraven zábavný velikonočně laděný program, a pokud snad vaše děti ústřice nepapají, jsou pro ně připravena dětská jídla, jako třeba mini pizzy, hranolky penne s rajčátky, nebo rybí a kuřecí prsty.

Mozzarella té nejvyšší kvality a chuti

Vraťme se ale k lahodné mozzarelle. Tento sýr pochází z italského chudého jihu, z Kampánie. Mozzarella se má správně vyrábět z bůvolího mléka (di Bufala), či z mléka kravského a bůvolího (Fior di Latte). Sýr má být zcela bílý a mít  lesklou kůrku, čím více je vyzrálí, tím je měkčí. Odříznout jde tedy velmi snadno. Sýr se vyrábí ze syrovátky, v různých tvarech, vždy by ale měla být prodávána v obalu s vodou. V Itálii se běžně prodává na váhu, prodávající vám mozzarellu vloží do pytlíku s tekutinou, spotřebovat byste ji pak měli co nejrychleji, ale věřte, že její chuť je naprosto skvělá.

Uvidíte, že kvalitní mozzarella, na sluníčku uzrálá rajčata a bazalka povýší salát Caprese na lahodnou manu! Na brunchi v Cotto Crudo můžete ochutnat skvělou mozzarellu na sýrovém baru, vybírat můžete z třešničkové mozzarelly, bůvolí mozzarelly, nebo buraty, což je mozzarella smíchaná se smetanou, nebo z ricotty z bůvolího mléka.

and

Velikonoční brunch stojí 1 690 Kč na osobu, děti do 6 let se mohou zúčastnit zdarma a děti od 6 do 12 let za poloviční cenu.  

Související články