Nejběžnějším způsobem zdobení kraslic je pomocí vosku. Kraslice se pomocí tužky se špendlíkem namočeným v rozehřátém vosku omaluje malými tečkami, případně vloží do vodní lázně s barvou. Vosk můžete po obarvení seškrabat. Dále lze využít pro barvení různé bylinky, květiny a lístky. Ty namočte a přilepte na vejce, poté opatrně obtočte punčochou, kterou na špičkách svážete, aby byla pěkně natažená.
Vejce umístěte do vodní lázně s cibulovými slupkami a vařte delší dobu, aby barva dobře chytla. Pokud jste si z minulého roku schovali několik slámových stébel, pak je zbavte kolínek, rozžehlete a vytvořte z nich nejrůznější motivy – hvězdičky, sluníčka, trojúhelníky… Poté je nalepte na obarvenou kraslici. Buďte trpělivý, nanášet stébélko po stébélku pinzetou je pěkná piplačka. Na kraslici můžete lepit také kousky krajky, nebo výšivky, případně stužky.
Bílá vejce se barví lépe
Barvu chytají vždy lépe bílá vajíčka, ta jsou však dnes mnohem méně dostupná než vejce hnědá. Ty je lepší barvit na velmi syté a tmavé odstíny. Místo barev, které si zakoupíme v drogérii, můžeme vyzkoušet také přírodní barviva. Jako ta poslouží třeba slupky od hnědé nebo červené cibule, pro žlutý odstín koření kurkuma, či kari, čaj a káva na bílá vejce, nebo červené zelí.
Pro ty, co nestíhají – kraslice z čokolády
Nestíháte obarvit vajíčka a bojíte se, že nebudete mít co věnovat koledníkům? Zásobte se dostatečně kraslicemi čokoládovými! Ferrero letos připravilo kraslice, které chutnají stejně jako oblíbené bonbony Rocher, Raffaello, Mon Cheri, či Kinder Surprise a Kinder čokolády. A s těmi jistě nešlápnete vedle.
andand
and
and
andand
and
and