FACESTARReceptyINOVUJTE TRADIČNÍ GROG A PUNČ! 3 RECEPTY NA NÁPOJE, KTERÉ VÁS ZARUČENĚ...

INOVUJTE TRADIČNÍ GROG A PUNČ! 3 RECEPTY NA NÁPOJE, KTERÉ VÁS ZARUČENĚ ZAHŘEJÍ

Koktejly si většina z nás jistě spojí s létem – pláž, lehátko a piňa colada, to je ideální trojkombinace. Pravdou ale je, že to, co v létě příjemně osvěží, v zimě – především zimomřivé povahy – zrovna nenadchne. K zimě totiž patří nápoje, které zahřejí zejména na těle (na duši ale klidně také). Samozřejmě se můžete vypravit na vánoční punč nebo si dát grog, ale co zkusit tyto tradiční nápoje letos pozdvihnout na zcela inovativní úroveň?

Koktejly si většina z nás jistě spojí s létem – pláž, lehátko a piňa colada, to je ideální trojkombinace. Pravdou ale je, že to, co v létě příjemně osvěží, v zimě – především zimomřivé povahy – zrovna nenadchne. K zimě totiž patří nápoje, které zahřejí zejména na těle (na duši ale klidně také). Samozřejmě se můžete vypravit na vánoční punč nebo si dát grog, ale co zkusit tyto tradiční nápoje letos pozdvihnout na zcela inovativní úroveň?

Netradiční grog

Základem grogu je samozřejmě rum. Ovšem klasického rumu je především před Vánoci v kuchyni plno a rumová chuť už může být pro někoho tak trošku nuda.  Proto pro přípravu grogu sáhněte po některém z ochucených rumů (např. Božkov vyrábí rum s příchutí mandlí), smíchejte jej s horkou vodou (v poměru 1:2) a dle chuti doslaďte.

and

Punčová variace

Stejně jako grog patří k zimě neodmyslitelně také punč. Ten je díky množství stánků na městských vánočních trzích možné ochutnat v nespočtu podob, nevinným dětským počínaje, turbo punčem konče. O inovaci se ale můžete klidně pokusit i vy doma. Pokud holdujete vodce, velmi vánočně chutnající i vonící punč vytvoříte s tou, která má příchuť vanilky (také vyrábí Božkov). Při přípravě vanilkového punče smíchejte 4 cl vodky k 15 cl horkého jablečného džusu svařeného se skořicí a na závěr přidejte plátky citronu a pomeranče.

Horké višně

Višně si s alkoholem vždycky velmi rozuměly  (kdo by nemiloval takové višně v čokoládě…) – což potvrzuje také griotka. A je pravda, že horké višně jsou prostě neodolatelné a jejich příprava navíc až nebezpečně jednoduchá. Stačí zalít griotku horkou vodou (v poměru dle chuti), mírně dosladit a případně doplnit plátkem citronu. Naprosto stejně jako griotku potom můžete připravit i peprmintku, která vás v kombinaci s přidaným citronem v chladných zimních dnech dokáže zaručeně postavit na nohy.

and

Související články