Grilovat v zimě? Proč ne, tyhle grily zapnete i doma v obýváku!

Venku panuje zimní počasí a vy jste zrovna dostali chuť grilovat? Žádný problém s elektrickými grily připravíte spoustu jídel doma kdykoli třeba od podzimu do léta i v obýváku.

Předností elektrických stolních grilů je rychlost zahřátí na potřebnou teplotu a příprava ryb, masa, zeleniny nebo třeba panini je otázkou několika minut. Rychlá příprava představuje jednu z výhod grilování na elektřinu. Dalším aspektem je zdraví. Tuky se přepalují při vysokých teplotách. Když grilujete maso, je třeba nechat ho zatáhnout při maximální teplotě grilu, což potrvá pár vteřin; pak teplotu snižte a propékejte. K přepalování tuků nedochází. A protože grilování trvá opravdu krátce, suroviny zůstanou šťavnaté.

Další výhodou je velikost, stolní gril na elektřinu se vejde všude a velmi jednoduše se ovládá, stačí jen nastavit potřebnou teplotu.

Máte na výběr

Stolní grily jsou buď otevřené, nebo kontaktní, v nabídce najdete i raclette nebo panini. Ale i některé kontaktní grily lze otevřít tak, že zdvojnásobíte grilovací plochu a použijete ho jako otevřený. U mnoho modelů je možné využít vyměnitelné grilovací desky, třeba i na vafle nebo toasty. Součástí zmíněných raclette grilů jsou malé pánvičky, které se dávají pod grilovací plochu. Zato kontaktní gril umožní grilování z obou stran najednou.

Součástí snadného grilování jsou malé pánvičky, které se dávají pod grilovací plochu.

Na kvalitním nepřilnavém povrchu můžete například připravit i chutné sladké palačinky nebo lívance! Otevřený gril je dělen dvěma deskami, kovovou a kamennou. A to vše bez tuku navíc.

Ve spodní části u topného tělesa lze připravovat přílohy nebo drobnější jídla na osmi přiložených malých pánvičkách s nepřilnavým povrchem. Součástí balení je i osm dřevěných škrabek pro snadné odstranění zbytků jídel z desky nebo pánviček, aby nedošlo k poničení jejich povrchů. Stolní gril RG 2344 od společnosti Severin se s příkonem 1 400 W rychle zahřeje a udrží si konstantní teplotu po celou dobu grilování.

Díky rozkládací konstrukci elektrického grilu je čištění hračka.

Správně propečený steak vám dopřeje elektrický gril PG 8545. Grilování vás bude bavit, jednoduše zapněte gril naplno a nechejte maso rychle zatáhnout, poté přepněte na nižší stupeň a pomalu propékejte. Do odkapávací vaničky ve spodní části grilu můžete nalít vodu pro ještě lepší výsledky.

Parametry

Grilovací desku žebrovanou oceníte hlavně při přípravě steaků, ryb a klobás. U grilovacích ploch se nejčastěji používá nepřilnavý povrch nebo kámen. Vyjímatelná odkapávací miska zabraňuje připalování, sbírá přebytečný tuk nebo šťávu, lze ji pak jednoduše vyndat a vyčistit. U rovné plochy je žlábek nebo rýha, kam odtéká přebytečný tuk.

and

Model Severin PG 8615 má odvod přebytečného oleje se sběrnou nádobou a díky praktické rukojeti ho snadno přenesete.

Při výběru stolního grilu se řiďte hlavně velikostí přístroje, jeho vyhodami a také pro kolik osob budete grilovat.