Venku panuje zimní počasí a vy jste zrovna dostali chuť grilovat? Žádný problém s elektrickými grily připravíte spoustu jídel doma kdykoli třeba od podzimu do léta i v obýváku.
Předností elektrických stolních grilů je rychlost zahřátí na potřebnou teplotu a příprava ryb, masa, zeleniny nebo třeba panini je otázkou několika minut. Rychlá příprava představuje jednu z výhod grilování na elektřinu. Dalším aspektem je zdraví. Tuky se přepalují při vysokých teplotách. Když grilujete maso, je třeba nechat ho zatáhnout při maximální teplotě grilu, což potrvá pár vteřin; pak teplotu snižte a propékejte. K přepalování tuků nedochází. A protože grilování trvá opravdu krátce, suroviny zůstanou šťavnaté.
Další výhodou je velikost, stolní gril na elektřinu se vejde všude a velmi jednoduše se ovládá, stačí jen nastavit potřebnou teplotu.
Máte na výběr
Stolní grily jsou buď otevřené, nebo kontaktní, v nabídce najdete i raclette nebo panini. Ale i některé kontaktní grily lze otevřít tak, že zdvojnásobíte grilovací plochu a použijete ho jako otevřený. U mnoho modelů je možné využít vyměnitelné grilovací desky, třeba i na vafle nebo toasty. Součástí zmíněných raclette grilů jsou malé pánvičky, které se dávají pod grilovací plochu. Zato kontaktní gril umožní grilování z obou stran najednou.

Na kvalitním nepřilnavém povrchu můžete například připravit i chutné sladké palačinky nebo lívance! Otevřený gril je dělen dvěma deskami, kovovou a kamennou. A to vše bez tuku navíc.
Ve spodní části u topného tělesa lze připravovat přílohy nebo drobnější jídla na osmi přiložených malých pánvičkách s nepřilnavým povrchem. Součástí balení je i osm dřevěných škrabek pro snadné odstranění zbytků jídel z desky nebo pánviček, aby nedošlo k poničení jejich povrchů. Stolní gril RG 2344 od společnosti Severin se s příkonem 1 400 W rychle zahřeje a udrží si konstantní teplotu po celou dobu grilování.

Správně propečený steak vám dopřeje elektrický gril PG 8545. Grilování vás bude bavit, jednoduše zapněte gril naplno a nechejte maso rychle zatáhnout, poté přepněte na nižší stupeň a pomalu propékejte. Do odkapávací vaničky ve spodní části grilu můžete nalít vodu pro ještě lepší výsledky.
Parametry
Grilovací desku žebrovanou oceníte hlavně při přípravě steaků, ryb a klobás. U grilovacích ploch se nejčastěji používá nepřilnavý povrch nebo kámen. Vyjímatelná odkapávací miska zabraňuje připalování, sbírá přebytečný tuk nebo šťávu, lze ji pak jednoduše vyndat a vyčistit. U rovné plochy je žlábek nebo rýha, kam odtéká přebytečný tuk.
and
Při výběru stolního grilu se řiďte hlavně velikostí přístroje, jeho vyhodami a také pro kolik osob budete grilovat.