FACESTARReceptyGRILOVÁNÍ V ZÁŘÍ: BUDETE SE OLIZOVAT. ZKUSTE HERMELÍN S PIKANTNÍ ŠVESTKOVOU OMÁČKOU

GRILOVÁNÍ V ZÁŘÍ: BUDETE SE OLIZOVAT. ZKUSTE HERMELÍN S PIKANTNÍ ŠVESTKOVOU OMÁČKOU

 

 

Sýr a švestka, trefa do černého

Typická chuť švestky, kterou dobře známe z českých receptů, je i pro české sýry tradiční a inspirativní. Švestkovou příchuť si mnozí z nás spojujeme s povidly, alkoholem, ovocnými knedlíky či kynutým koláčem, ale příležitostně se využívá i k bramborákům či bramborovým plackám. Milujeme švestky již po staletí a švestky zase milují omáčky.

Hermelín pro každou příležitost

Připravujete zahradní párty pro své přátele? Máte chuť na rychlý oběd nebo lehkou večeři? Sedlčanský Hermelín na gril s pikantní švestkovou omáčkou vytváří jemné, ale lahodné spojení, které se dokonale hodí pro každou příležitost.

Tipy redakce: K zapití Hermelínu s pikantní švestkovou omáčkou je výborné pivo a můžeme doporučit i ovocná piva, která si našla v letním počasí své místo. Pokud se u sýru neobejdete bez pečiva, zůstaňte v tomto případě u klasické bílé bagety, která se ke švestkové omáčce skvěle hodí. Vyzkoušejte naše recepty na Grilovaný Hermelín se švestkovou omáčkou.

Grilovaný Hermelín se sušenou šunkou a švestkovou omáčkou

and

suroviny:

1x Sedlčanský Hermelín na gril s pikantní švestkovou omáčkou (4 ks sýra + balíček švestkové omáčky)

8 plátků sušené šunky

2 lžičky ostré hořčice

2 plátky toastového chleba

lžíce rybízového džemu

2 lžíce olivového oleje

salsa

1/2 manga

1 okurka

½ červené papriky

1 limetka

koriandr

sůl

Postup:

1.      Toastový chléb potřeme olejem a ugrilujeme dokřupava. Necháme zchladnout a rozlámeme na kousky.  Hermelíny rozkrojíme na poloviny, potřeme lehce hořčicí, džemem, posypeme toastovým chlebem a přiklopíme druhou polovinou sýra. Obtočíme šunkou, zabalíme do alobalu a grilujeme z obou stran 5 minut.

2.      Salsa: dužinu manga nakrájíme na kostičky. Okurku oloupeme, vyškrábneme zrníčka a dužinu nakrájíme na kostičky. Stejně pokrájíme i papriku a nasypeme ji do mísy. Přidáme mango, okurku, pokrájený koriandr a podle chuti přisolíme a pokapeme limetkovou šťávou.

3.      Hotový hermelín rozdělíme na talíře, přidáme švestkovou omáčku a doplníme salsou.

Grilovaný Hermelín s malinami, listovým špenátem a švestkovou omáčkou

and

suroviny:

1x Sedlčanský Hermelín na gril s pikantní švestkovou omáčkou (4 ks sýra + balíček švestkové omáčky)

100 g malin

100 g listového špenátu

2 lžíce meruňkové marmelády

½ cibule

10 listů koriandru

3 lžíce olivového oleje

sůl

Postup:

1.      V rendlíku nahřejeme olej, přidáme jemně pokrájenou cibuli a mícháme, dokud nezesklovatí. Přidáme vypraný natrhaný špenát, koriandr, osolíme a odstavíme.

2.      Sýry potřeme marmeládou, přidáme špenát, zabalíme do alobalu a grilujeme 5 minut z každé strany.

3.      Při podávání doplníme švestkovou omáčkou a navrch ozdobíme malinami.

Co najdete v grilovacích balíčcích Sedlčanský?

and

V novém grilovacím balíčku najdete 4 kusy sýra vhodného pro úpravu při vysokých teplotách a 1 balení omáčky. Delikátní, jemně pikantní kombinace švestky a chilli pozvedne chuť sýra a jistě zaujme chuťové buňky každého milovníka grilování. Výrobcem švestkové omáčky je česká firma Alibona.

Související články