V první řadě si rozmyslete, kolik peněz chcete do grilu investovat, zda ho budete využívat několikrát týdně nebo třeba jednou za měsíc. Postavíte gril na zahradu, terasu, na balkon anebo ho budete často převážet? Dbejte také na bezpečnost a údržbu. Vybrat si správný gril je opravdu oříšek. Připravili jsme pro vás několik rad, které vám výběr ulehčí. Začíná jaro, objevujte s námi ten pravý požitek z grilování.
V první řadě si rozmyslete, kolik peněz chcete do grilu investovat, zda ho budete využívat několikrát týdně nebo třeba jednou za měsíc. Postavíte gril na zahradu, terasu, na balkon anebo ho budete často převážet? Dbejte také na bezpečnost a údržbu. Vybrat si správný gril je opravdu oříšek. Připravili jsme pro vás několik rad, které vám výběr ulehčí. Začíná jaro, objevujte s námi ten pravý požitek z grilování.
Uhlí nebo plyn
Jak začít? V první řadě je potřeba se rozhodnout, jestli hledáte gril na dřevěné uhlí nebo plynový. Pokud paříte mezi klasiky, určitě budete pokukovat po grilech na dřevěné uhlí. Grily společnosti Campingaz® Bonesco® QST disponují užitečnou technologií Quick Start Technology® (QST), díky ní zkrátíte dobu rozžhavení až na neuvěřitelných 10 minut.
and
Naproti tomu plynový gril je všeobecně stále populárnější. Obstarávat plynový gril je jednoznačně pohodlnější. Stačí zmáčknout knoflík a můžete grilovat. Dobrou vlastností je také zajištění stálé a neměnné teploty. Navíc vám plynová bomba vydrží při občasném grilování klidně i celou sezónu. Někdo může namítat, že na plynovém grilu nezíská maso tu typickou chuť, kterou známe z grilování na uhlí. To není úplně pravda, ale nevyvracíme to. Určitě si díky plynu grilování více užijete, nemusíte se o něj skoro starat a spoustu času ušetříte i během jeho údržby. Společnost Campingaz® nabízí grily, se kterými můžete nahradit celou kuchyň. Připravte si na grilu třeba čínu, paellu nebo vlastní grilované kuře v pohodlí vašeho domova. Zvyšte možnosti svého grilu a staňte se opravdovými specialisty na grilování. Vyberte si gril s technologií Culinary Modular Systém a doveďte své grilování k dokonalosti.
Šetřete svůj čas a místo pracného a náročného čištění grilu se věnujte rodině nebo přátelům. Zdá se vám to jako sen? Campingaz® vás potěší naprosto unikátní technologií Instaclean® systém. Díky patentovanému systému Campingaz® InstaClean® už nebudete muset trávit dlouhé hodiny s umýváním vašeho grilu. Můžete totiž vyjmout všechny omyvatelné části grilovací vany a snadno je naskládat do vaší myčky. To vše během několika vteřin.
Rádi byste si v létě užili grilování i mimo domov? Sáhněte po jednom z kompaktních grilů, které jsou opravdu šikovné, skladné a stylové. Kompaktní grily využijete nejen na cestách, ale i když chcete grilovat třeba na balkoně nebo v jakýchkoliv menších prostorech. Campingaz® tuto sezónu představuje zbrusu nový Party Grill, který vás dostane svou jednoduchostí.
and
Dalším oblíbený společníkem je model 1 Series Compact EX CV, jenž dokáže plnohodnotně nahradit klasický gril.
and
Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv gril, věnujte jeho výběru dostatek času a svěřte se do rukou odborníkům, kteří vám dobře poradí. Specialisté ze společnosti Campingaz® vám s výběrem pomohou třeba i prostřednictvím sociálních sítí.
Až si vyberete ten správný gril, vyzkoušejte například Choripan podle Martina Škody. Recept od mladého a talentovaného kuchaře se ideálně hodí na jarní grilování. S Martinem je Škoda negrilovat.
Chorizo v bagetě s omáčkou chimichurri / pro 5 osob
Na omáčku
Hrstka oregana (5g)
Hrstka koriandru (5g)
1 malá červená cibule
Velká hrst listové petržele (15g)
Špetka mletého chilli
Větší lžička dijonské hořcice
Větší lžička medu
3 stroužky česneku
60ml olivového oleje
3 lžíce vinného octa
Sůl, černý pepř
Všechny ingredience mimo cibule a petrželky dejte do úzké nádoby a tyčovým mixérem rozmixujte. Poté přidejte nasekanou cibuli a petrželku, zamíchejte a nechte alespoň hodinu odležet.
Na dokončení
5 kvalitních klobásek na gril (ideálně chorizo)
5 malých baget
Klobásky opečte dokřupava na grilu, dejte je do rozřízlé bagety a přilijte trochu omáčky chimichurri. Tohle jídlo je ideální na party. Každý si v průběhu večera upeče klobásku, když zrovna dostane chuť a vy to máte bez práce.
and