Dokonalý pár Pizza a víno. Poradíme, které druhy spolu skvěle souzní.

foto archiv Freepik

Víte, že pizza Ristorante Dr.Oetker slaví už 35. výročí a na pultech našich obchodů najdete více než 20 druhů?

Dát si svoji oblíbenou pizzu v restauraci stále nemůžete. Nevadí, připravte si ji snadno a rychle sami doma. Pizza Ristorante od Dr.Oetkera chutná stejně jako v italské restauraci. Má tenké křupavé těsto a bohatou oblohu. Profesionální someliér vám doporučí, které víno si vybrat k jednotlivým druhům.

Dnes vám přinášíme 7 tipů a zítra pokračujeme s další várkou. 

Ristorante Pizza Funghi & Merlot

Tenké křupavé těsto bohatě obložené žampióny, sýrem a bylinkami. Dokonalá bude v kombinaci s jemným a harmonickým červeným vínem odrůdy Merlot se střední ovocnou dochutí. Ve vůni pak najdete tóny třešní a borůvek. Doporučená teplota podávání tohoto vína je 15 – 16°C.

Náš tip: K Ristorante Pizza Funghi doporučujeme i heart Merlot.

Ristorante Pizza Pepperoni Salame Piccante & Rosé

Tenké křupavé těsto bohatě obložené pikantním salámem a nakládanými kousky feferonek. K výraznějším kořeněným pokrmům se dokonale hodí svěží a ovocné růžové Rosé s vůní jahod a jemných červených bobulovin.

Náš tip: K Ristorante Pepperoni Salame Piccante doporučujeme i heart Rosé.

Ristorante Pizza Pollo & Sauvignon Blanc

Tenké křupavé těsto, jemné marinované kousky kuřecích prsíček, zralá rajčátka, sladká kukuřice, špenát a sýr. Ideální kombinaci tvoří se svěžím bílým vínem Savignon Blanc.  Voní po čerstvě posečené trávě, má pikantní citrusovou chuť a výrazný lahodný závěr.

Náš tip: K Ristorante Pollo doporučujeme i heart Savignon Blanc.

Ristorante Pizza Prosciutto & Merlot

Tenké křupavé těsto bohatě obložené rajčaty, šunkou a sýrem. Ladí s odrůdou Merlot, plným vínem s vůní černého ovoce a pikantních chutí švestek a malin. Toto středně tělnaté červené víno someliéři doporučují k pizze a italské kuchyni.

Náš tip: K Ristorante Prosciutto doporučujeme i heart Merlot.

Ristorante Pizza Speciale & Shiraz

Tenké křupavé těsto se salámem, šunkou, pečenými žampióny a mozzarellou. Krásně bude ladit s kořenitým vínem Shiraz. Červené víno překypuje velmi výraznou šťavnatou chutí černého ovoce s nádechem koření.

Náš tip: K Ristorante Speciale doporučujeme i heart Shiraz.

Ristorante Pizza Margherita & Pinot Grigio

Tenké křupavé těsto, mozzarella a gouda. S touto pizzou dokonale souzní Pinot Grigio. Odrůdově čisté víno plné citronových a broskvových tónů s vůněmi pikantních citrusů. Patří k odrůdě Rulandské šedé.

Víte, že pizza Margherita se připravuje už od 19. století? Neapolští šéfkuchaři ji poprvé upekli na počest italské královny Margarety Savojské. Pinot Grigio bylo zase nejoblíbenějším vínem císaře Karla IV..

Náš tip: K Ristorante Margherita doporučujeme i heart Pinot Grigio. 

Ristorante Pizza Mozzarella & Prosecco

Tenké křupavé těsto bohatě obložené mozzarellou. Vychutnejte si k ní elegantní, temperamentní a jemné perlivé víno plné chutí broskví a zelených jablek.

Víte, že Prosecco se smí vyrábět pouze na jediném místě na světě, a to v severní Itálii?

Náš tip: K Ristorante Mozzarella doporučujeme i heart Prosecco.

Další informace najdete na www.oetker.cz/pribeh-pizzy a www.iheartwines.cz

Sledujte nás i zítra, poradíme vám s výběrem dalších 7 druhů pizzy a vína.