Příprava a pečení cca 1h.
Příprava a pečení cca 1h.
Připravíme si:
325 gr. bezlepkové mouky Schär – Mix C na koláče a cukroví
75 gr. cukru krupice
1x perníkový kypřící prášek do pečiva (bezlepkový)
Perníkové koření (1 kávová lžička)
2x vejce
200 ml vlažného mléka
125 ml oleje
2-5 lžic kakaa (podle kvality)
2 lžíce tekutého medu
Čokoláda na zdobení (podle chuti)
Postup:
Do mísy nasypeme mouku, cukr, prášek do pečiva, perníkové koření a přidáme 2- 5 lžic kakaa. Pokud máme hodně kvalitní, stačí pouze 2 lžíce. Vše dohromady promícháme a přilijeme mléko, olej, med a přidáme dvě celá vejce. Nejprve vše zamícháme a vezmeme si na pomoc tyčový mixér a vytvoříme hladké těsto bez hrudek.
and
Jakmile máme těsto hladké, připravíme si plech na Muffiny. Doporučuji pořídit si i silikonové formičky, díky kterým tvar pěkně drží. Do těchto formiček dávám ještě klasické papírové košíčky. Do takto připravených formiček pomocí sběračky rozděluji těsto a nechávám cca půl centimetru místo. Pokud chcete, aby vám muffiny vyskočily hodně vysoko a i přes formičky, můžete těsto zarovnat až nahoru. Dávejte však pozor, aby vám těsto nevykynulo příliš a nepřipalovalo se v troubě.
and
and and
Mezitím si rozehřejeme troubu na 180 stupňů a muffiny necháme při této teplotě 15-20 minut péct do zhnědnutí. Po vyndání koláčků je necháme chvíli vychladnout a připravíme si čokoládovou polevu. Muffiny zdobíme buď jen tmavou čokoládou, nebo podle chuti a kreativity můžeme přidat i polevu bílou a ozdobit si koláčky např. čokoládovými čočkami či mandlemi a jinými oříšky. Někdy příště si připravíme i koláčky zdobené krémem a ovocem, a proto nás sledujte a staňte se fanoušky Facestaru na Facebooku, aby vám žádný recept neutekl.
and
and
and
and
S chutí do pečení! Čokoládové muffiny jsou skvělým zákuskem do práce ke kávě, ale i pro děti do školy.
Dobrou chuť vám přeje Petra